Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Mor og datter (14) skutt og drept

En mor og hennes to tvillingdøtre ble skutt i byen Lod i Sentral-Israel. En av tvillingdøtrene overlevde. (Foto: Politiet)
Volds- og drapsbølgen i det arabiske samfunnet i Israel fortsetter. Dagen før dobbeltdrapet ble en israelsk-arabisk journalist skutt og drept.

En mor i 30-årene og en av hennes 14 år gamle tvillingdøtre ble sent mandag kveld drept i et skyteangrep i byen Lod. Den overlevende tvillingen ble alvorlig skadet i angrepet og får behandling på sykehus.

De tre ofrene tilhører en israelsk-arabisk familie fra Lod. De drepte ble skutt på kloss hold da de bar varer ut av bilen. Politiet har satt i gang etterforskning av drapene, som ser ut til å være en del av volds- og drapsbølgen som herjer Israels arabisk samfunn, skriver Times of Israel.

En av 14-åringene skal ha klart å løpe fra stedet, men ble skutt i beinet under flukten. Livet hennes ble trolig reddet av at våpenet som ble brukt i angrepet skal ha låst seg.

Politiet har en teori om at drapene dreier seg om en uenighet som kriminelle miljøer har med ektemannen og faren til de drepte.

Dagen før dobbeltdrapet i Lod ble den israelsk-arabiske journalisten Nadal Ijbaria skutt og drept da han kjørte bilen sin i den arabisk byen Umm al-Fahm i Nord-Israel. Ijbaria dekket volden i det arabiske samfunnet og hadde levd med trusler i en lengre periode.

Ifølge Abraham Initiatives, en gruppe som driver kampanje mot volden i det arabiske samfunnet, er minst 75 arabere drept i voldelige kriminelle handlinger i Israel så langt i år. 71 av de drepte var israelske borgere.

De siste årene har det vært over 100 drap årlig innad i det arabiske samfunnet, selv om araberne bare utgjør 20% av Israels befolkning. Israel har rekruttert over 1000 nye politifolk i håp om å stanse volden.

Den israelsk-arabiske journalisten Nadal Ijbaria ble skutt og drept søndag 4. september. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart