Jødiske flyktninger fra arabiske land fant nødhavn i Israel. (Arkivfoto: GPO)
Jødiske flyktninger fra arabiske land fant nødhavn i Israel. (Arkivfoto: GPO)

MIFF svarer muslim

- Du finner det tydeligvis naturlig at arabiske land straffet sine lokale jøder for noe jøder fra Europa gjorde i Palestina. Nettopp dette understreker klart jødenes behov for sin egen stat.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Denne artikkelen er, lett bearbeidet, et innlegg Odd Myrland skrev som svar i en debatt med en norsk muslim. Odd er redaktør for MIFFs informasjonsavis Midtøsten i fokus. Debatten fant sted i kommentarfeltene under artikkelen Israels versjon. Når denne artikkelen blir publisert, er det ikke kommet noe svar på innlegget, som først ble publisert 12. februar 2012.

 

Du [muslimen som kommenterte på Israels versjon] skriver at grunnen til at situasjonen ble dårlig for jødene i den arabiske verden i tiden rundt 1948, var den store jødiske innvandringen til det britiske mandatområdet Palestina. Det du sier her, er altså at araberne i Irak, Syria, Jemen, Marokko osv. straffet sine lokale jøder for noe jøder fra Europa gjorde i Palestina! Det synes du tydeligvis er naturlig. Til det har jeg to kommentarer:

a) Hvis noe viser at jødene trengte og trenger en stat, er det dette argumentet. Det betyr at jøder over hele verden skal kunne straffes for det noen jøder fra helt andre land gjør i andre land. Synes du det er like rimelig om etniske nordmenn går løs på muslimer i Norge fordi muslimer i andre land (Irak, Egypt, Indonesia m.m.) dreper kristne der? Eller er det bare jøder som skal behandles etter slike regler?

b) Betyr det at når det er stor innvandring av folk man ikke liker, er det bare å gjøre opprør? Hvis det er helt i orden, er det nok mange som kunne tenke seg å gjøre opprør mot muslimsk innvandring i Europa. Mange muslimer sier jo klart at de kommer til å overta her. Igjen: Er det bare når det gjelder jøder den slags logikk gjelder?

Du kommenterer arabisk diskriminering av sine jøder med å si at måten å kjempe mot diskrimineringen på, er å kjempe for rettigheter og demokrati. Mener du at det var mulig for jødene i arabiske land? Hvordan kunne de kjempe for demokrati og rettigheter slik situasjonen var for dem? Er det mulig etter at de er kastet ut også? Hvordan kjemper en jødisk flyktning fra Egypt for sine rettigheter der i dag?

Du snakker stadig om arabere som ble kastet ut av Israel. Jeg skal fortelle deg noe: Det er ikke et grann verre at jøder jager arabere enn at arabere jager jøder. Det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel. Når de orientalske jødene, de som har bodd i århundrer i arabiske og andre muslimske land, ikke kunne bo i fred og verdighet i noen av de landene, og ikke i arabisk-styrt Palestina heller (det har de prøvd i århundrer), er det bare rett og rimelig at de får et ørlite område hvor de kan styre seg selv og hvor de har skapt en av verdens aller mest vellykkede stater.

Du skriver at de fleste israelere er europeere. Det er faktisk ikke uten videre riktig. Ca. halvparten av jødene i Israel har bakgrunn i muslimske land. Og de fleste av de europeiske jødene har bakgrunn i Russland, Romania og andre land i Øst-Europa med svak demokratisk tradisjon. Israel er et land som på veldig mange måter er mye bedre enn landene de aller fleste innbyggerne i Israel kom fra (de fleste som flyktninger).

Jeg skrev ikke at Israel ikke får støtte. Men Israel får ingen støtte fra noen stat i Europa, bortsett fra Tyskland, som på grunn av sin historie med det jødiske folk føler ekstra ansvar for Israels sikkerhet. Det er for eksempel helt utenkelig at noen i dagens norske regjering kunne gå med på ei krone i støtte, direkte eller indirekte, til Israel og/ eller noen av Israels venner. MIFF får naturligvis ikke ei krone i statsstøtte. Det er riktig at Israel får noe privat støtte fra jøder og fra andre venner rundt omkring i verden. Men det får jo muslimske land også, antakelig langt mer. Eller sender ikke muslimer i de rike land penger hjem? Og så får altså Israel en viss støtte, særlig militært, fra USA. Men selv om vi trekker denne støtten fra, har Israel fremdeles netto et langt større forsvarsbudsjett enn de fleste andre land.

Jødene er blitt så dårlig behandlet i så mange land at de med rette kunne ha krevd å få sin stat både i Tyskland, Polen, Russland og mange andre land i Europa. Og de kunne med rette ha krevd å få den i en lang rekke arabiske land.

Men når jødene selv ønsket staten i Palestina, var det minst like naturlig som noe annet sted. For det første har alle ortodokse jøder (og fram til utpå 1800-tallet var det de aller fleste) bedt tre ganger hver eneste dag i alle århundrene om en gang å få landet sitt igjen. For det andre var landet forholdsvis tynt befolket. For det tredje bodde det ikke noe eget folk der – araberne i Palestina insisterte på at de var Sør-Syria. I PLOs charter står det (artikkel 12) at målet er arabisk enhet, det er bare i denne fasen av sin kamp man legger vekt på den palestinske identiteten. Så det burde være mye lettere for palestinerne enn det var for jødene å begynne på nytt igjen et annet sted. Se min artikke: Kan vi se araberne under ett? med dokumentasjon på dette.

Jeg antar at du mener, som så mange andre muslimer, at muslimer står fritt til å jage jøder og andre minoriteter som de måtte ønske, og at ingen muslim skal betale noen form for erstatning for eiendom de overtar fra ”vantro”. Derfor har da også samtlige arabiske land nektet å forhandle om erstatning til jøder som de har jaget, samtidig som alle forlanger at jødene betaler full erstatning til dem som flyktet den andre veien.

I et rettferdig erstatningsoppgjør, der tapte eiendeler på begge sider blir erstattet etter de samme satsene, ville jødene tjene stort på det. De har, ifølge israelske beregninger, mye mer til gode hos araberne enn araberne har hos jødene. Så mye for hva jødene har ”stjålet”. I tillegg har jødene enda større beløp til gode i Europa dersom man skal betale erstatning for tapt eiendom fra 1940-åra.

  • Du kan lese hele debatten som dette innlegget var en del av i kommentarfeltene under artikkelen Israels versjon.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart