Israels viseutenriksminister Danny Ayalon. (Foto: GPO)
Israels viseutenriksminister Danny Ayalon. (Foto: GPO)

– Araberlandene må ta ansvar for jødiske flyktninger

Viseutenriksminister Danny Ayalon sa også at araberne må se sitt eget ansvar for å løse det palestinske flyktningproblemet, siden det var de som gikk til krig mot Israel.

Under en konferanse om «Jødiske flyktninger fra arabiske land» arrangert av utenriksdepartementet, sa Danny Ayalon at araberne må ta ansvar for de jødene som ble fordrevet i 1948.

– Den arabiske liga må akseptere sitt ansvar og anerkjenne at det er de som har ført til at jøder ble fordrevet fra arabiske land, uttalte utenriksministeren.

– I dag er rundt 50 prosent av den israelske befolkningen flyktninger og deres etterkommere fra disse arabiske landene. De har assimilert seg helt og har bidratt til Israels framgang. Akkurat som staten Israel tok inn de jødiske flyktningene, må de arabiske flyktningene som forlot Palestina fra mandattiden bli tilbudt samme behandling, la han til.

Ayalon sa også at araberne må innse at også de har et ansvar for de palestinske flyktningene, siden det var de som angrep Israel. Derfor vil det alltid være et israelsk krav at de palestinske flyktningene absorberes av den framtidige palestinske staten selv, i stedet for at de skal få «rett til å vende tilbake», forklarte han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart