Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Araberlandene må ta ansvar for jødiske flyktninger

Israels viseutenriksminister Danny Ayalon. (Foto: GPO)
Israels viseutenriksminister Danny Ayalon. (Foto: GPO)
Viseutenriksminister Danny Ayalon sa også at araberne må se sitt eget ansvar for å løse det palestinske flyktningproblemet, siden det var de som gikk til krig mot Israel.

Under en konferanse om «Jødiske flyktninger fra arabiske land» arrangert av utenriksdepartementet, sa Danny Ayalon at araberne må ta ansvar for de jødene som ble fordrevet i 1948.

– Den arabiske liga må akseptere sitt ansvar og anerkjenne at det er de som har ført til at jøder ble fordrevet fra arabiske land, uttalte utenriksministeren.

– I dag er rundt 50 prosent av den israelske befolkningen flyktninger og deres etterkommere fra disse arabiske landene. De har assimilert seg helt og har bidratt til Israels framgang. Akkurat som staten Israel tok inn de jødiske flyktningene, må de arabiske flyktningene som forlot Palestina fra mandattiden bli tilbudt samme behandling, la han til.

Ayalon sa også at araberne må innse at også de har et ansvar for de palestinske flyktningene, siden det var de som angrep Israel. Derfor vil det alltid være et israelsk krav at de palestinske flyktningene absorberes av den framtidige palestinske staten selv, i stedet for at de skal få «rett til å vende tilbake», forklarte han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart