Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Eitan Na'eh leder den israelske ambassaden som nylig åpnet i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. (Foto: Israelsk UD)

Israels ambassade i Emiratene har åpnet

Et nytt bevis på det nye forholdet mellom Israel og arabiske land.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Den israelske ambassaden i De forente arabiske emirater ble offisielt åpnet søndag 24. januar, da ambassadør Eitan Na’eh ankom hovedstaden Abu Dhabi.

– Ambassaden vil jobbe for å fremme Israels interesser og vil være til rådighet for landets innbyggere, sier Utenriksdepartementet i en uttalelse.

Den nye ambassaden vil i første omgang opereres fra et midlertidig kontor, frem til man har funnet et permanent sted å etablere ambassaden.

Na’eh, som tidligere var ambassadør til Tyrkia, er den første israeleren som får full diplomatisk status i Emiratene, etter at landet normaliserte forholdet til den jødiske staten i forbindelse med Abraham-avtalen i fjor. Han vil lede ambassaden i flere måneder, inntil en fast ambassadør blir utnevnt.

Åpning av ambassaden vil gjøre at de bilaterale forholdene mellom landene kan utvides ytterligere, sier utenriksminister Gabi Ashkenazi. Samtidig som Israel åpnet sin ambassade vedtok Emiratene å åpne ambassade i Tel Aviv.

– Dette er en viktig beslutning som vil styrke de varme båndene mellom land og nasjoner. Vi ser frem til å snart kunne ønske en representant for Emiratene velkommen, sier den israelske utenriksministeren i en uttalelse.

Det er også ventet at Israel vil åpne et konsulat i Dubai og et handelskontor i Rabat i Marokko i løpet av kort tid. Israel har allerede en ambassade i drift i Manama, hovedstaden til Bahrain, etter at landene normaliserte forholdet.

I februar vil Benjamin Netanyahu dra på et historisk besøk til Gulflandene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart