Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Naftali Bennett håndhilser på Emiratenes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan i Abu Dhabi 13. desember. (Foto: GPO)

Et håndtrykk for historiebøkene

For første gang har en israelsk og en emiratisk leder møttes ansikt til ansikt.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Statsminister Naftali Bennett møtte mandag den emiratiske kronprinsen Mohammed bin Zayed Al Nahyan i sistnevntes palass i Abu Dhabi. Det er første gang en israelsk statsminister besøker De forente arabiske emirater.

Møtet mellom Bennett og de facto-herskeren i Emiratene fokuserte på trusselen fra Iran, i tillegg til hvordan det økonomiske samarbeidet mellom Israel og Emiratene kan økes ytterligere, skriver nettavisen Times of Israel.

I et intervju med Emiratenes statlige nyhetsbyrå, WAM, sier Bennett at fjorårets Abraham-avtale, hvor Israel normaliserte forholdet til Emiratene og flere andre arabiske stater, har ført til et «nytt, dypt og solid grunnlag for diplomatiske, økonomiske og kulturelle relasjoner» i Midtøsten. Det er ikke mange år siden et tett forhold til arabiske land ble sett på som utopisk.

– Budskapet jeg ønsker å sende til lederne og innbyggerne i Emiratene er at et gjensidig partnerskap og vennskap er naturlig. Vi er nabo og søskenbarn. Vi er barnebarna til profeten Abraham, sier Bennett til nyhetsbyrået.

Besøket til Bennett varte i to dager. Før avreise sa statsministeren at målet med turen var å utvide båndene mellom Israel og Emiratene ytterligere.

– Båndene er utmerket og mangfoldige, og vi må fortsette å pleie og styrke dem, og bygge en varmt fred mellom våre to land, sa Bennett før avreise.

I juni var utenriksminister Yair Lapid den første israelske ministeren på et offisielt besøk til Emiratene noensinne, da han åpnet ambassaden i landet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart