Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Et håndtrykk for historiebøkene

Naftali Bennett håndhilser på Emiratenes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan i Abu Dhabi 13. desember. (Foto: GPO)
For første gang har en israelsk og en emiratisk leder møttes ansikt til ansikt.

Statsminister Naftali Bennett møtte mandag den emiratiske kronprinsen Mohammed bin Zayed Al Nahyan i sistnevntes palass i Abu Dhabi. Det er første gang en israelsk statsminister besøker De forente arabiske emirater.

Møtet mellom Bennett og de facto-herskeren i Emiratene fokuserte på trusselen fra Iran, i tillegg til hvordan det økonomiske samarbeidet mellom Israel og Emiratene kan økes ytterligere, skriver nettavisen Times of Israel.

I et intervju med Emiratenes statlige nyhetsbyrå, WAM, sier Bennett at fjorårets Abraham-avtale, hvor Israel normaliserte forholdet til Emiratene og flere andre arabiske stater, har ført til et «nytt, dypt og solid grunnlag for diplomatiske, økonomiske og kulturelle relasjoner» i Midtøsten. Det er ikke mange år siden et tett forhold til arabiske land ble sett på som utopisk.

– Budskapet jeg ønsker å sende til lederne og innbyggerne i Emiratene er at et gjensidig partnerskap og vennskap er naturlig. Vi er nabo og søskenbarn. Vi er barnebarna til profeten Abraham, sier Bennett til nyhetsbyrået.

Besøket til Bennett varte i to dager. Før avreise sa statsministeren at målet med turen var å utvide båndene mellom Israel og Emiratene ytterligere.

– Båndene er utmerket og mangfoldige, og vi må fortsette å pleie og styrke dem, og bygge en varmt fred mellom våre to land, sa Bennett før avreise.

I juni var utenriksminister Yair Lapid den første israelske ministeren på et offisielt besøk til Emiratene noensinne, da han åpnet ambassaden i landet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart