Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Israels president Isaac Herzog er invitert til De forente arabiske emirater. (Foto: Knesset)

Israels president besøker Emiratene for første gang

Søndag drar president Isaac Herzog til De forente arabiske emirater.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

For første gang skal en israelsk president besøke De forente arabiske emirater. Besøket kommer i stand etter at president Isaac Herzog ble invitert av Emiratenes kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, som i praksis er leder av landet, skriver Yedioth Ahronot.

– Jeg er privilegert som får skrive historie ved å være den første israelske presidenten som besøker Emiratene, sier Herzog.

Besøket skal vare i to dager og Herzog skal i tillegg møte Mohammed bin Rashid Al Maktoum, landets fungerende statsminster, og andre embetsmenn. Herzog skal også møte representanter for det jødiske samfunnet i De forente arabiske emirater.

– Jeg håper besøket vil bidra til å skape en bedre, mer tolerant og sikrere verden for fremtidige generasjoner. Jeg takker Mohammed bin Zayed for hans vennlige invitasjon, som er en historisk mulighet til å styrke båndene mellom våre to folk, sier den israelske presidenten.

Det er bare halvannen måned siden Israels statsminister Naftali Bennett besøkte landet, som første israelske statsminister. Israel og Emiratene normaliserte forholdet høsten 2020, som en del av Abraham-avtalene. Siden den gang har det blitt et tett og nært forhold mellom de to landene. Også Bahrain, Sudan og Marokko har normalisert forholdet til Israel gjennom Abraham-avtalene.

Israels statsminister Naftali Bennett møtte Emiratenes leder Mohammed bin Zayed i desember.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart