Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israels president Isaac Herzog. (Foto: Knesset)

Israels president besøker Emiratene for første gang

Søndag drar president Isaac Herzog til De forente arabiske emirater.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

For første gang skal en israelsk president besøke De forente arabiske emirater. Besøket kommer i stand etter at president Isaac Herzog ble invitert av Emiratenes kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, som i praksis er leder av landet, skriver Yedioth Ahronot.

– Jeg er privilegert som får skrive historie ved å være den første israelske presidenten som besøker Emiratene, sier Herzog.

Besøket skal vare i to dager og Herzog skal i tillegg møte Mohammed bin Rashid Al Maktoum, landets fungerende statsminster, og andre embetsmenn. Herzog skal også møte representanter for det jødiske samfunnet i De forente arabiske emirater.

– Jeg håper besøket vil bidra til å skape en bedre, mer tolerant og sikrere verden for fremtidige generasjoner. Jeg takker Mohammed bin Zayed for hans vennlige invitasjon, som er en historisk mulighet til å styrke båndene mellom våre to folk, sier den israelske presidenten.

Det er bare halvannen måned siden Israels statsminister Naftali Bennett besøkte landet, som første israelske statsminister. Israel og Emiratene normaliserte forholdet høsten 2020, som en del av Abraham-avtalene. Siden den gang har det blitt et tett og nært forhold mellom de to landene. Også Bahrain, Sudan og Marokko har normalisert forholdet til Israel gjennom Abraham-avtalene.

Israels statsminister Naftali Bennett møtte Emiratenes leder Mohammed bin Zayed i desember.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart