Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: GPO)
Utenriksminister Avigdor Lieberman. (Foto: GPO)

– Baku gav aldri Israel lov til å bruke flyplassene

- Rapportene om at Baku gav Israel lov til å bruke deres militære flyplasser ved et eventuelt angrep på Iran er ren fiksjon, sier utenriksminister Avigdor Lieberman tirsdag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Utenriksminister Avigdor Lieberman sier rapportene om at Aserbajdsjan skal ha gitt Israel rett til å bruke deres flybaser ved et eventuelt angrep på Irans atominstallasjoner er en «James Bond-historie», en «ren fiksjon».

– Slike rapporter er fra fiksjonens sfære og har ingen rot i virkeligheten, sa han til journalister under et besøk i Baku.

 

Blomstrende samarbeid
Magasinet Foreign Policy var det første mediet som meldte at Israel hadde ordnet seg en avtale med Aserbajdsjan som ville gi IAF en stor taktisk fordel dersom Israel skulle velge å angripe Irans atomprogram.

På tross av «fiksjonshistoriene» i mediene, understreket Lieberman under sitt statsbesøk at «forholdet med Aserbajdsjan ikke kunne vært bedre». De er tillitsvekkende og produktive, sa han. Den muslimske oljenasjonen åpner for samarbeid med Israel på stadig flere felter innen handel, teknologi og sikkerhet.

Utenriksministeren har møtt blant annet Aserbajdsjans president Ilham Aliyev under sitt opphold.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart