Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette kan du glede deg til i 2018

I 2018 kommer den andre sesongen av den israelske spenningsserien Fauda på Netflix. (Foto: Netflix)
Den israelske spenningsserien Fauda har gjort stor suksess internasjonalt. Nå jobbes det med en ny sesong. (Foto: Netflix)
Masse spennende i vente for Israel-venner i det nye året.

For Israel-venner er det mange ting å glede seg til i 2018. Med Israel for fred har laget en liste over ting du kan se fram til i året vi nå har gått inn i.

Er det noe annet du gleder deg til relatert til Israel, skriv ditt tips i kommentarfeltet!

Sesong 2 av Netflix-serien Fauda

Er du en av dem som gleder deg til sesong 2 av den israelske Netflix-serien Fauda? Snart er ventetiden over. Sesong 2 av den populære serien ble lansert i Israel på nyttårsaften. Det er ventet at resten av verdens Netflix-brukere vil få tilgang til den nye sesongen i løpet av årets første måneder.

For dem som ikke har sett serien, ligger hele sesong 1 tilgjengelig på Netflix nå. Fauda («kaos» på arabisk) er en israelsk politisk thriller-serie som tar utgangspunkt i konflikten mellom Israel og palestinerne. Serien forsøker å skildre begge sider av konflikten. Sesong én hadde premiere på Netflix i desember 2016. Det samme året vant programmet seks Ophir-priser, inkludert for beste dramaserie, under Israels svar på Oscar-utdelingen.

PS: Suksessen til Fauda har gjort at Netflix har gjort en avtale med serieskaperne, Lior Raz og Avi Issacharoff, om å lage to nye serier.

Her kan du se traileren til sesong 2 av Fauda:

Staten Israel feirer 70 år

14. mai er det 70 år siden David Ben Gurions uavhengighetserklæring i Tel Aviv kunstmuseum. I år markeres Yom Ha’atzmaut, Israels uavhengighetsdag, den 19. april. 70-årsdagen vil markeres over hele Israel og det rapporteres om at alt av hotellrom er utleid i forbindelse med jubileet.

70-årsfest for Israel i Oslo Konserthus

Opprettelsen av den moderne staten Israel ga nytt livshåp til det jødiske folk etter den største tragedie i deres historie. Søndag 29. april kl. 17 er du invitert til feiring av 70-årsdagen for uavhengigheten i Oslo Konserthus. Arrangører er Den internasjonale kristne ambassade Jerusalem (ICEJ), Med Israel for fred (MIFF) og Stiftelsen Morgenstjernen.

Programmet og hvordan du bestiller billetter finner du her.

Filmen om Operasjon Entebbe

I år kommer det en ny spillefilm om den kjente Entebbe-aksjonen, hvor israelske spesialsoldater klarte å frigjøre 105 jødiske gisler, som ble holdt fanget på flyplassen Entebbe utenfor Ugandas hovedstad Kampala i 1976.

Redningsaksjonen ble en stor suksess for Israel, men én av de israelske soldatene mistet livet i aksjonen, elitetroppenes leder Jonathan Netanyahu. Han var storebror til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Den nye spillefilmen har premiere først på britiske kinoer 9. mars. Filmen er foreløpig ikke satt opp på norske kinoer. Her er en trailer fra Entebbe-filmen:

Israelsk robot som renser toalettet

2018 vil bli nok et år hvor israelske nyvinninger slippes på markedet. Hva med en robot som renser toalettet? Den israelske oppfinnelsen er bare en av mange nye spennende produkter som kommer fra Israel i løpet av året.

Her en liste over åtte israelske dingser som kommer på markedet i 2018.

I denne videoen kan du se en demonstrasjon av den nye toalett-roboten:

40-årsfest for Med Israel for fred

MIFFs Israel-konferanse/landsmøte blir avholdt på Scandic Fornebu like utenfor Oslo 27. til 29. april 2018. Israel-konferansen er en blanding av faglig påfyll med spennende foredrag av dyktige foredragsholdere, organisasjonsarbeid med MIFFs generalforsamling og sosialt samvær med Israel-venner fra hele landet. I april 2018 skal vi også markere at det er 40 år siden MIFF ble stiftet. For mer informasjon og påmelding klikk her.

Mange spennende konserter

Mange store artister skal opptre i Israel i løpet av 2018. Blant dem er norske A-ha, som spiller i Israel for første gang 21. juni. Også artister som Bon Jovi og Ringo Starr skal opptre i Israel i løpet av året.

 

Blir 2018 året vi får en direkterute til Israel?

2017 ble et rekordår for turismen i Israel med over 3,6 millioner besøkende. Mye tyder på at turiststrømmen vil fortsette også i 2018. Norge er i dag et av få europeiske land som ikke har en direkterute til Israel. Kanskje vil den økte turismen kunne endre på det? Norwegian har tidligere opplyst til MIFF at de vurderer en rute fra Oslo til Tel Aviv, men at det ikke kom på rutekartet i 2017. Kan vi håpe det kommer på rutekartet i 2018?


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart