Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utvider kapasiteten på Ben Gurion

Benjamin Netanyahu taler på åpningen av den nye fløyen på Ben Gurion-flyplass torsdag 15. februar. (Foto: GPO/Flickr)
Benjamin Netanyahu taler på åpningen av den nye fløyen på Ben Gurion-flyplass torsdag 15. februar. (Foto: GPO/Flickr)
Åpner en ny fløy på flyplassen for å kunne ta imot rekordmange turister.

Torsdag 15. februar åpnet en ny passasjerfløy i hovedterminalen på Ben Gurion-flyplass. Det er et klart tegn på at myndighetene forventer at turismen til og fra Israel vil fortsette å vokse som følge av en forbedret økonomi og mindre uro i landet, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Rekordmange turister besøkte Israel i løpet av 2017. I november i fjor tok statsminister Benjamin Netanyahu og turistminister Yariv Levin imot turist nummer tre million. Aldri tidligere hadde tre millioner turister besøkt Israel i løpet av ett år. Ved utgangen av 2017 var tallet økt til 3,6 millioner turister.

Den rekordstore turismen bidro med 48 milliarder kroner til den israelske økonomien i 2017, ifølge rapporter fra Turistdepartementet i Israel.

Med utvidelsen av en helt ny passasjerfløy kan Ben Gurion-flyplass nå håndtere 1800 flere passasjerer i timen. Det gjør at flere titalls ekstra fly daglig kan lande og lette på flyplassen. Det vil dempe mye av trykket på de allerede eksisterende fløyene og forbedre servicen som passasjerene får.

Over 90 prosent av alle personer som ankommer eller forlater Israel gjør det gjennom Ben Gurion-flyplass. Reiser gjennom den overbelastede flyplassen vil trolig bare fortsette å øke. I dag er over 100 flyselskaper representert på flyplassen. Mange har etablerte seg etter at Israel ble med i Open Skies-avtalen, som har gjort det enklere for europeiske flyselskap å fly til Tel Aviv.

Det har gjort at blant andre lavprisselskapet RyanAir har satset på Israel.

Norge er et av få europeiske land som ikke har noen direkterute til Israel, men Norwegian sier til MIFF at de vurderer en rute mellom Oslo og Tel Aviv. Kanskje blir det mer aktuelt med utvidelsen av Ben Gurion? Snart åpner også den nye Ramon internasjonale flyplass utenfor feriedestinasjonen Eilat.

En av utfordringene til turistnæringen i Israel er at den er veldig sårbar for nye krigshandlinger og uro. Det var først tre år etter Gaza-krigen i 2014 at veksten i turismen til Israel var tilbake på et normalt nivå.

Turistminister Yariv Levin (t.v.) og Benjamin Netanyahu klipper snora ved åpningen av den nye fløyen. (Foto: GPO/Flickr)
Turistminister Yariv Levin (t.v.) og Benjamin Netanyahu klipper snora ved åpningen av den nye fløyen. (Foto: GPO/Flickr)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart