Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tror Eurovision kan føre til turistboom

Vakker solnedgang fra Eurovision-village i Tel Aviv. Tusenvis av turister besøker byen i forbindelse med sangkonkurransen. (Foto: Arsen Ostrovsky)
Flere hundre millioner TV-seere får se det beste av hva Israel har å by på.

Tusenvis av turister har reist til Israel i forbindelse med Eurovision i Tel Aviv. Tilbakemeldingen fra turistene er at Tel Aviv er en fantastisk vertskapsby. Nå håper turistnæringen i Israel at de gode tilbakemeldingene og den enorme TV-eksponeringen vil føre til en turistboom, skriver Times of Israel.

– Det er utrolig spennende for oss europeere å komme hit, sier To Lukac, en Zürich-basert ungarer som besøker Israel i forbindelse med Eurovision. De siste seks årene har han besøkt alle land som arrangerer sangkonkurransen.

– Det er en stor miks av ulike mennesker og religioner her. Så langt har besøket vært en veldig positiv og interessant opplevelse, sier han.

Eurovision har rundt 200 millioner seere på verdensbasis. Det gir en enorm eksponering av Israel. Før hvert av de musikalske innslagene opptrer på scenen vises et videosnutt fra ulike områder og turistattraksjoner i Israel.

– Jeg har alltid drømt om å besøke Tel Aviv, så når Eurovision skulle arrangeres her bestemte jeg meg for å ta turen, sier Daniel, som har fulgt sangkonkurransen fra Chile de siste sju årene.

– Alle er så vennlige her og så langt har besøket vært helt fantastisk.

I fjor besøkte over fire millioner turister Israel. Aldri tidligere har så mange besøkt den jødiske staten. Også rekordmange nordmenn besøker landet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart