Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fire million som besøkte Israel i 2018. (Foto: Turistdepartementet)
Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fire million i 2018. (Foto: Turistdepartementet)

Fire millioner besøkte Israel i 2018

Søndag landet turist nummer fire million på Ben Gurion-flyplass.

Søndag 30. desember ankom turist nummer fire million Israel i 2018. Aldri tidligere har så mange turister besøkt Israel i løpet av ett år, skriver Jerusalem Post.

Det har de siste årene vært en enorm vekst i turismen til Israel. I 2017 var det for første gang over tre millioner som besøkte landet i løpet av året.

Den gangen ble rekorden blant annet markert ved at turist nummer tre million fikk en guidet tur i Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu.

Totalt var det 3,6 millioner turister som besøkte Israel i løpet av 2017.

Turist nummer fire million ble tatt imot av Israels turistminister Yariv Levin på Ben Gurion-flyplassen. Levin mener grunnen til at turismen stadig slår nye rekorder er et revolusjonerende arbeid av turistmyndighetene i Israel.

– Denne fantastiske markeringen viser at Israel er en attraktiv turistdestinasjon, forteller turistministeren til den israelske avisen.

Jerusalem er den mest populære destinasjonen for turister, viser tall fra turistdepartementet. 40% av turistene har besøkt Israel før, og 61% av de besøkende er kristne. Jødiske turister står for 22% av det totale antallet besøkende.

Stadig flere kinesiske turister besøker Israel, med over 100.000 kinesere på besøk i 2018. Den største gruppen turister er amerikanere, med 813.000 besøkende. Så følger Frankrike med 320.000 og Russland med 303.000.

Turismen bidrar med over 50 milliarder kroner til den israelske økonomien.

I oktober åpnet Norwegian den første direkteruten mellom Norge og Israel. Les MIFFs reisebrev fra åpningen av ruten: Bare fem timer til Israel.

Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Turistene strømmer til Israel som aldri før. For mange er Jerusalem den største turistattraksjonen. (Foto: Israeltourism)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart