Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Turistene strømmer til Israel som aldri før. For mange er Jerusalem den største turistattraksjonen. (Foto: Israeltourism)

Over 4 millioner turister brukte 53 milliarder kroner i Israel i 2018

Stadig flere turister besøker Israel. Det betyr at den israelske økonomien styrkes.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det israelske turistdepartementet publiserte søndag 14. juli resultatet av en spørreundersøkelse blant 15.000 turister som viser at de rundt 4 millioner turistene som besøkte Israel i fjor brukte anslagsvis 53 milliarder (6 milliarder US dollar) kroner i landet. Den estimerte summen inkluderer ikke kostnaden for å fly til Israel.

Tallene ble gjengitt av den israelske næringslivsavisen og nettsiden Calcalist på søndag.

Når det gjelder alderssammensetning var 24,1 prosent av turistene over 55 år. 19,4 prosent var mellom 45 og 54 år, 35,8 prosent var mellom 25 og 44, mens 20,7 prosent var 24 år eller mindre.

Jerusalem er det mest populære reisemålet i Israel. Hele 77,5 prosent av turistene besøkte byen. Tel Aviv kom på andreplass med 67,4 prosent, deretter Dødehavet med 48 prosent og Tiberias med 36,2 prosent.

Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel. (Foto: Kygo)
Den norske musikeren Kygo publiserte dette bildet fra Dødehavet i forbindelse med sitt opphold i Israel i 2017. (Foto: Kygo)

Ifølge svarene var 54.9 prosent kristne, 27,5 prosent jødiske og 2,4 prosent muslimer.

Av de som besvarte undersøkelsen oppga 24,3 prosent at formålet med oppholdet i Israel var pilegrimsferd. 21,3 prosent sa de ville se landet, 30 prosent reiste for å besøke venner og familie, mens 8,9 prosent kom av forretningsmessige årsaker.

I første halvdel av 2019 ankom 2,265 millioner turister. Det er en økning i forhold til den samme perioden i fjor. Da ankom 2,063 millioner turister ifølge en oversikt fra turistdepartementet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart