Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ingen stans i turiststrømmen til Israel

2019 ser ut til å bli nok et nytt rekordår for turismen til Israel. Her fra Jerusalem. (Foto: Turistdepartementet)
Oppgangen i antallet turister til Det hellige land fortsetter også i 2019.

I flere år på rad har turismen til Israel slått stadig nye rekorder. Over fire millioner turister besøkte Israel i 2018. Aldri tidligere har så mange turister besøkt landet. Nå ligger det an til ny rekord i år. Fra januar til juli har drøyt 2,6 millioner turister ankommet Israel. Det er en økning på 10 prosent i forhold til på samme tid i fjor, skriver avisen Jerusalem Post.

– Juli var en av de beste månedene i antallet turister de siste årene. Det er en del av en trend om et økende antall turister de siste månedene, takket være innovativ markedsføring fra turistdepartementet. Jeg er ikke i tvil om at denne trenden vil fortsette, forteller Israels turistminister Yariv Levin.

Drøyt halvparten (49%) av turistene kom fra USA (580.000), Frankrike (207.000), Russland (174.000), Tyskland (165.000) og Storbritannia (132.000). Inntektene fra turismen er så langt i år på drøyt 35 milliarder kroner. Bare i juli alene var inntektene fire milliarder kroner – og det til tross for at juli og august regnes som svake måneder. Det ser nå ut til å snu. I årets juli-måned kom det 19% flere turister til Israel enn for to år siden.

– Nå har Israel også blitt en sommerdestinasjon. Vi forbereder oss på å bryte nye rekorder i løpet av de kommende månedene, sier Amir Halevi, som er direktør ved det israelske turistdepartementet.

Den største økningen i turister kommer fra Kina (78% økning), Portugal (54%), Brasil (34%), Italia (34%), Spania (33%( og Mexico (30%). Også antallet nordmenn som besøker Israel har økt kraftig de siste årene.

Mange tror også at årets Eurovision, som ble arrangert i Israel, vil skape en ny turistboom. Landet fikk også god reklame da verdensstjernen JLo i starten av august publiserte bilder fra Israel til over 100 millioner følgere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart