Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ingen stans i turiststrømmen til Israel

2019 ser ut til å bli nok et nytt rekordår for turismen til Israel. Her fra Jerusalem. (Foto: Turistdepartementet)
Oppgangen i antallet turister til Det hellige land fortsetter også i 2019.

I flere år på rad har turismen til Israel slått stadig nye rekorder. Over fire millioner turister besøkte Israel i 2018. Aldri tidligere har så mange turister besøkt landet. Nå ligger det an til ny rekord i år. Fra januar til juli har drøyt 2,6 millioner turister ankommet Israel. Det er en økning på 10 prosent i forhold til på samme tid i fjor, skriver avisen Jerusalem Post.

– Juli var en av de beste månedene i antallet turister de siste årene. Det er en del av en trend om et økende antall turister de siste månedene, takket være innovativ markedsføring fra turistdepartementet. Jeg er ikke i tvil om at denne trenden vil fortsette, forteller Israels turistminister Yariv Levin.

Drøyt halvparten (49%) av turistene kom fra USA (580.000), Frankrike (207.000), Russland (174.000), Tyskland (165.000) og Storbritannia (132.000). Inntektene fra turismen er så langt i år på drøyt 35 milliarder kroner. Bare i juli alene var inntektene fire milliarder kroner – og det til tross for at juli og august regnes som svake måneder. Det ser nå ut til å snu. I årets juli-måned kom det 19% flere turister til Israel enn for to år siden.

– Nå har Israel også blitt en sommerdestinasjon. Vi forbereder oss på å bryte nye rekorder i løpet av de kommende månedene, sier Amir Halevi, som er direktør ved det israelske turistdepartementet.

Den største økningen i turister kommer fra Kina (78% økning), Portugal (54%), Brasil (34%), Italia (34%), Spania (33%( og Mexico (30%). Også antallet nordmenn som besøker Israel har økt kraftig de siste årene.

Mange tror også at årets Eurovision, som ble arrangert i Israel, vil skape en ny turistboom. Landet fikk også god reklame da verdensstjernen JLo i starten av august publiserte bilder fra Israel til over 100 millioner følgere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart