Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

2019 ser ut til å bli nok et nytt rekordår for turismen til Israel. Her fra Jerusalem. (Foto: Turistdepartementet)

Ingen stans i turiststrømmen til Israel

Oppgangen i antallet turister til Det hellige land fortsetter også i 2019.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I flere år på rad har turismen til Israel slått stadig nye rekorder. Over fire millioner turister besøkte Israel i 2018. Aldri tidligere har så mange turister besøkt landet. Nå ligger det an til ny rekord i år. Fra januar til juli har drøyt 2,6 millioner turister ankommet Israel. Det er en økning på 10 prosent i forhold til på samme tid i fjor, skriver avisen Jerusalem Post.

– Juli var en av de beste månedene i antallet turister de siste årene. Det er en del av en trend om et økende antall turister de siste månedene, takket være innovativ markedsføring fra turistdepartementet. Jeg er ikke i tvil om at denne trenden vil fortsette, forteller Israels turistminister Yariv Levin.

Drøyt halvparten (49%) av turistene kom fra USA (580.000), Frankrike (207.000), Russland (174.000), Tyskland (165.000) og Storbritannia (132.000). Inntektene fra turismen er så langt i år på drøyt 35 milliarder kroner. Bare i juli alene var inntektene fire milliarder kroner – og det til tross for at juli og august regnes som svake måneder. Det ser nå ut til å snu. I årets juli-måned kom det 19% flere turister til Israel enn for to år siden.

– Nå har Israel også blitt en sommerdestinasjon. Vi forbereder oss på å bryte nye rekorder i løpet av de kommende månedene, sier Amir Halevi, som er direktør ved det israelske turistdepartementet.

Den største økningen i turister kommer fra Kina (78% økning), Portugal (54%), Brasil (34%), Italia (34%), Spania (33%( og Mexico (30%). Også antallet nordmenn som besøker Israel har økt kraftig de siste årene.

Mange tror også at årets Eurovision, som ble arrangert i Israel, vil skape en ny turistboom. Landet fikk også god reklame da verdensstjernen JLo i starten av august publiserte bilder fra Israel til over 100 millioner følgere.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart