Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

2019 ser ut til å bli nok et nytt rekordår for turismen til Israel. Her fra Jerusalem. (Foto: Turistdepartementet)

Ingen stans i turiststrømmen til Israel

Oppgangen i antallet turister til Det hellige land fortsetter også i 2019.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I flere år på rad har turismen til Israel slått stadig nye rekorder. Over fire millioner turister besøkte Israel i 2018. Aldri tidligere har så mange turister besøkt landet. Nå ligger det an til ny rekord i år. Fra januar til juli har drøyt 2,6 millioner turister ankommet Israel. Det er en økning på 10 prosent i forhold til på samme tid i fjor, skriver avisen Jerusalem Post.

– Juli var en av de beste månedene i antallet turister de siste årene. Det er en del av en trend om et økende antall turister de siste månedene, takket være innovativ markedsføring fra turistdepartementet. Jeg er ikke i tvil om at denne trenden vil fortsette, forteller Israels turistminister Yariv Levin.

Drøyt halvparten (49%) av turistene kom fra USA (580.000), Frankrike (207.000), Russland (174.000), Tyskland (165.000) og Storbritannia (132.000). Inntektene fra turismen er så langt i år på drøyt 35 milliarder kroner. Bare i juli alene var inntektene fire milliarder kroner – og det til tross for at juli og august regnes som svake måneder. Det ser nå ut til å snu. I årets juli-måned kom det 19% flere turister til Israel enn for to år siden.

– Nå har Israel også blitt en sommerdestinasjon. Vi forbereder oss på å bryte nye rekorder i løpet av de kommende månedene, sier Amir Halevi, som er direktør ved det israelske turistdepartementet.

Den største økningen i turister kommer fra Kina (78% økning), Portugal (54%), Brasil (34%), Italia (34%), Spania (33%( og Mexico (30%). Også antallet nordmenn som besøker Israel har økt kraftig de siste årene.

Mange tror også at årets Eurovision, som ble arrangert i Israel, vil skape en ny turistboom. Landet fikk også god reklame da verdensstjernen JLo i starten av august publiserte bilder fra Israel til over 100 millioner følgere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart