Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norwegian legger ned direkteruten til Israel

Norwegian legger ned direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv etter ett år i drift. (Foto: Ignacio Ferre Pérez/Flickr)
Etter november vil det ikke lenger være mulig å fly direkte mellom Oslo og Tel Aviv.

31. oktober 2018 åpnet Norwegian den første faste direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv. Da meldte flyselskapet om at billettsalget gikk godt og at planen var at direkteruten var kommet for å bli. Siden har det vært mye spekulasjoner rundt rutens framtid. Mange har lurt på hvorfor det ikke har vært mulig å bestille billetter lenger enn til november. Nå bekrefter flyselskapet overfor MIFF at direkteruten legges ned 9. november i år.

– Direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv blir dessverre ikke videreført til vinteren på grunn av lavere etterspørsel enn forventet. Direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv flys frem til 9. november, forteller Tonje Næss i Norwegian.

Selskapet har flydd direkte mellom Oslo og Tel Aviv på onsdager og lørdager. Det vil de fortsette med fram til 9. november. Etter det må nordmenn som ønsker å fly til Israel med Norwegian fly via Stockholm eller København.

– Det vil fortsatt være mulig å fly med Norwegian fra Oslo til Tel Aviv via København og Stockholm, forklarer talspersonen til Norwegian videre.

Nedleggelsen er en trist nyhet for nordmenn som reiser til Israel. Ikke bare blir reisetiden betraktelig lenger, men reiseruten blir også mer komplisert.

– Dette var trist. Det har vært kjempeflott med en direkterute fra Norge, og i likhet med mange israelsvenner har jeg selv benyttet meg av den. Men antall reisende til Israel varierer jo litt med årstidene, og det kan gjøre det vanskelig å opprettholde en helårsrute. Kanskje settes ruten opp igjen til våren? Det er i hvert fall lov å håpe, sier Morten Fjell Rasmussen, tidligere styreleder i MIFF og en av mange som har brukt direkteruten til Israel.

MIFF har spurt Norwegian om hvor mange passasjerer som har manglet for at ruten skal ha vært lønnsom. Vi har også sendt spørsmål om det er aktuelt å sette opp ruten igjen på sommerprogrammet. Vi har foreløpig ikke fått svar. Tilbakemeldingene MIFF har fått fra reisende på Norwegians flyvninger er at de har opplevd at det har vært mange som har brukt direkteflyet.

– Det var uventet og trist. Sist jeg fløy direkteruten (i mars) var flyene helt fulle. Får bare håpe Norwegian åpner opp ruten igjen, men selskapet har jo slitt en del i det siste, så de er naturligvis avhengige av gode belegg for å kunne opprettholde rutene. Uansett tar det jo litt tid før markedet venner seg til slike ruter. Jeg tror at dersom de hadde fortsatt ville stadig flere ha benyttet seg av tilbudet, sier Bengt-Ove Nordgård, styreleder i MIFF.

En annen som blir skuffet over nyheten er Norges ambassadør til Israel, Jon Hanssen-Bauer. Han er en av mange som har ivret for å få på plass en direkterute mellom landene. Han sa dette til MIFF under åpningen av ruten:

– Dette er en stor dag! Dette er en viktig dag! Dette uttrykker det gode forholdet mellom Norge og Israel. Jeg var en av de første til å bestille billett da jeg hørte om at Norwegian ville starte direkterute, sa Hanssen-Bauer, under åpningsfesten i fjor. Her kan du se flere intervjuer fra åpningsfesten.

Nyhetene om nedleggelsen kommer samtidig som israelske turistmyndigheter varsler om at rekordmange turister besøker Israel.

Det var 170 passasjerer ombord under åpningen av direkteruten mellom Oslo og Tel Aviv. Men siden har det ikke vært nok passasjerer til at direkteruten har vært lønnsom, ifølge Norwegians talsperson Tonje Næss. (Foto: Bjarte Bjellås)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart