Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Reisende på vei ut av Israel på Ben Gurion-lufthavn den 28. november 2021. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)

Israel stenger igjen grensene for turister

Bare en måned etter at grensene åpnet stenges de igjen. I første omgang i to uker.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Søndag 28. november stengte Israel grensene for turister i et forsøk på å begrense spredningen av den nye koronavarianten Omicron, skriver Times of Israel. I første omgang vil grensene være stengt de neste to ukene.

Så langt har to personer fått påvist den nye koronavarianten i Israel. Flere andre mistenkes å ha den smittsomme mutanten, som først ble oppdaget i Sør-Afrika.

Det er bare én måned siden Israel åpnet grensene for turister, etter å ha vært stengt i 20 måneder. Nå stenges allerede grensene igjen. Det rammer også flere nordmenn. En av dem er Arvid Bjerga, som hadde bestilt ferietur til Israel 2. desember. Nå må den lenge etterlengtede turen settes på vent.

– Jeg skjønner at Israel er forsiktige med nye virusvarianter. Det er et lite land som er tett befolket i en del områder, sier Bjerga, som likevel er skuffet.

– Det er kanskje noe strengt. Vi tar jo en test 72 timer før avgang og en test når vi lander. Jeg har ikke vært i Israel på to år, så jeg så skikkelig frem til denne turen, sier Israel-vennen, som har vært på mange turer til Israel.

Nå har han i første omgang fått booket om billettene til slutten av desember.

– Da håper jeg at det er åpent for turister igjen, sier han optimistisk.

I tillegg til Israel har flere andre land midlertidig stengt grensene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart