Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kristiansand SVs kampsak for 2017: Boikotte jøder de mener bor på feil sted

SV i Kristiansand håpte å få bystyret i sørlandsbyen med på boikott, men fikk liten støtte. (Foto: Kristiansand kommune)
SV i Kristiansand håpte å få bystyret i sørlandsbyen med på boikott, men fikk liten støtte. (Foto: Kristiansand kommune)
Sosialistisk Venstrepartis viktigste kampsak i Kristiansand er ikke skole, eldreomsorg eller klima. Det viktigste er å kjempe for boikott av jøder de mener bor på feil sted.

Lokalavisen Kristiansand Avis har spurt gruppelederne for alle partier i bystyret i Kristiansand om å trekke frem én sak som er spesielt viktig for dem i 2017.

Mens de fleste partier snakker om eldreomsorg, skole, klima og kommunereform som viktige politiske saker, er Sosialistisk Venstreparti mer opptatt av det som skjer langt utenfor sørlandskommunen. Andreas Landmark, gruppeleder i SV Kristiansand, trekker frem boikott av israelske bosetninger som den viktigste saken for partiet i år.

– Tromsø og Trondheim kommune har gått foran som gode eksempler og vedtatt handelsboikott av varer som er produsert på okkupert landområde. Kristiansand SV vil jobbe for at Kristiansand i 2017 følger etter Tromsø og Trondheim, sier lokalpolitikeren i et intervju med lokalavisen.

Før jul vedtok kommunestyrene Trondheim og Tromsø diskriminerende og ulovlige vedtak om boikott av israelske bosetninger. En lokal boikott av Israel har UD tidligere uttalt er i “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”.

Nå ønsker SV-politikeren i Kristiansand å kopiere det ulovlige vedtaket, men i motsetning til Trondheim og Tromsø har Kristiansand et borgerlig flertall.

De har tvert imot jobbet for å styrke forholdet til Israel. Sørlandsbyen har et stort offshore-miljø, og i 2013 vedtok bystyret å inngå et samarbeid med den israelske byen Ashdod, i forbindelse med utviklingen av olje- og gassindustrien i Israel.

– Dette gagner oss og det gagner Israel, som er det eneste demokratiet i Midtøsten, sa Tor Utsogn, gruppeleder i Frp, til Fædrelandsvennen etter vedtaket.

Ved kommunevalget i 2015 fikk Sosialistisk Venstreparti 3,3 prosent av stemmene i Kristiansand. Det ga dem to av de 53 plassene i bystyret.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart