Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Anti-Defamation League kritisk til LO

Jonathan Greenblatt i Anti-Defamation League. (Foto: Flickr/CC)
Jonathan Greenblatt i Anti-Defamation League. (Foto: Flickr/CC)
En av verdens viktigste organisasjoner i bekjempelse av jødehat har engasjert seg i LOs boikott.

Den amerikanske organisasjonen Anti-Defamation League, en av verdens fremste i kampen mot antisemittisme, har sendt ut en pressemelding etter LOs boikottvedtak.

– Avgjørelsen om full boikott av Israel fra LO reflekterer ikke bare en dyp partiskhet mot Israel og israelsk arbeiderbevegelse, men undergraver også forsøkene på å bringe israelerne og palestinerne sammen. Å stemme for boikott, desinvestering og sanksjoner er å stemme mot den jødiske stats legimitet, sier Jonathan A. Greenblatt i Anti-Defamation League i en uttalelse fra den verdenskjente organisasjonen.

Boikotten blir kritisert fra flere hold. Også fra utenriksminister Børge Brende.

– Vi er dypt takknemlig for og anbefaler utenriksminister Brendes uttalelse om at denne boikotten er kontraproduktiv og ikke vil bidra til å fremme dialog og samarbeid mellom israelerne og palestinerne, sier Greenblatt, som er direktør i ADL.

Kort tid etter at LO gjorde sitt boikottvedtak fredag 12. mai ble MIFF kontaktet av Anti-Defamation League som hadde lest nyheten i VG. Saken vekker oppsikt.

– ADL tok kontakt med MIFF for å få mer bakgrunn om hva som hadde skjedd. Det er veldig viktig at en av verdens viktigste organisasjoner i bekjempelse av jødehat er våken for det som skjer i LO, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Rabbiner Joav Melchior i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo sier han har forståelse for uenighet med og kritikk av Israelsk politikk, men kaller LOs boikott for umoralsk.

– Kampen for fred, rettferdighet for alle, forsoning og solidaritet i verden stopper der boikott starter. LO har formelt gitt opp alt håp for noen som helst dialog med Israel. Vedtaket er uhensiktsmessig, men først og fremst umoralsk, sier Melchior til NTB.

Han mener boikotten er et slag mot alle som jobber for fred og solidaritet.

– Boikott av jødiske individer, butikker, fabrikker og nå også stat er dessverre ikke nytt i vår verden. Jeg vil fortsette å jobbe med alle, jøder, muslimer, kristne eller hvem som helst som jobber for dialog, solidaritet, faglige rettigheter, menneskerettigheter og en fredelig verden, sier han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart