Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– LO plasserer seg skulder til skulder med de verste fiendene til Israel

Parole fra 1. mai-toget i Oslo 2017. (Foto: Roland Baltzersen)
Parole fra 1. mai-toget i Oslo 2017. (Foto: Roland Baltzersen)
Israels ambassadør Raphael Schutz mener boikottvedtaket til LO er dypt umoralskt.

Reaksjonene har vært mange og sterke etter at LO-kongressen fredag 12. mai gikk inn for en full boikott av Israel. Med 193 stemmer mot 117 gikk Norges største arbeidstakerorganisasjon inn for «internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott» av verdens eneste jødiske stat.

MIFF påpekte før kongressen at ordlyden i LO-sekretariatets forslag viser støtte til en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner. MIFF har også påpekt at uttalelsen bygger på fake news og vi har foreslått hva LO BURDE si om Israel.

Den israelske ambassaden i Norge mener LO stiller seg skulder til skulder med landets verste fiender med dette vedtaket.

Israels ambassadør Raphael Schutz. (Foto: Olav Mo Grimdalen)– Dette umoralske vedtaket gjenspeiler dypt forankrede holdninger av partiskhet, diskriminering og dobbeltstandard mot den jødiske staten. Det virker å være en besettelse mot Israel innen fagforeninger, spesielt i LO. Som vi så under 1. mai-toget i Oslo var «boikott Israel» den eneste internasjonale kampsaken, sier Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz, i en uttalelse.

Ambassadøren sier videre at de ser på boikottvedtaket til LO som en fornektelse av det jødiske folks rett til selvbestemmelse i sin egen stat. LO har også vedtatt at etterkommerne av alle palestinske flyktninger skal ha rett til å vende tilbake til Israel. Det er snakk om over fem millioner palestinere og vil bety slutten på Israel som en jødisk stat. LO krever også at Israel river sikkerhetsbarrieren som har bidratt til å redde mange israelske liv fra islamistisk og nasjonalistisk terror.

– Ved å vedta disse posisjonene plasserer LO seg skulder til skulder med Israels verste fiender. Israelerne ønsker å leve i fred med sine naboer og så langt har vi klart å få til fredsavtaler med Egypt og Jordan. Israel støtter tostatsløsningen og to stater for to folk. Vi mener, som vist i tidligere tilfeller, at den beste måten å oppnå det på er gjennom direkte forhandlinger uten forutsetninger, sier ambassadøren.

 

  • Er du opprørt over LO-vedtaket om full boikott av Israel?
    Bli medlem av MIFF nå! Gi din gave til MIFFs informasjonsarbeid med Vipps 39881 eller gi en gave med SMS i skjemaet nederst i artikkelen.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart