Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Boikott-aktivister ble nektet å gå om bord på fly fra USA til Israel

Etter instruks fra israelske myndigheter nektet Lufthansa å ta med fem passasjerer som arbeider for boikott av Israel. (Illustrasjonsfoto: JoshuaDavisPhotography, flickr)
Etter instruks fra israelske myndigheter nektet Lufthansa å ta med fem passasjerer som arbeider for boikott av Israel. (Illustrasjonsfoto: JoshuaDavisPhotography, flickr)
Flere av dem som ivrer for å skade Israel får nå merke konsekvensene av sine valg.

Den amerikanske organisasjonen Jewish Voice for Peace (JVP) meldte mandag 24. juli at tre av deres medlemmer ble avvist da de skulle gå om bord på et Lufthansa-fly som skulle frakte dem fra Washington Dulles internasjonale flyplass i USA til Tel Aviv Ben Gurion internasjonale flyplass i Israel. Det skriver den israelske avisen Ha’aretz i en artikkel publisert tirsdag 26. juli.

Ifølge JVP måtte til sammen fem personer bli igjen i USA, mens 18 delegater fra den JVP-organiserte gruppen Interfaith Network for Justice in Palestine fikk lov til å gå om bord på flyet. De 18 aktivistene ankom flyplassen i Israel mandag morgen, og skal være i området til fredag 4. august. Ifølge JVP slapp de inn i landet etter å ha blitt holdt tilbake og måtte svare på spørsmål i den israelske sikkerhetskontrollen i flere timer.

Jewish Voice for Peace er en organisasjon som erklærer på sin egen nettside at de støtter boikott, deinvesteringer og sanksjoner mot Israel.

Årsaken til avvisningen skal, ifølge JVP, være at den israelske regjeringen hadde gitt beskjed til Lufthansa om å nekte dem ombordstigning på grunn av deres aktiviteter i den såkalte BDS-kampanjen.

Tal Muscal er talsperson for Lufthansa. Han kunne bekrefte til Ha’aretz at de fem personene ikke fikk lov til å bli med Lufthansa-flyet til Israel etter at de fikk en henvendelse fra israelske myndigheter.

En av de fem som måtte bli hjemme var Alissa Wise.

– Israel nektet meg muligheten til å reise på grunn av mitt arbeid for rettferdighet for palestinerne, selv om jeg er jødisk og rabbiner. Jeg er knust og opprørt, sa hun, ifølge meldingen fra JVP.

Den israelske nasjonalforsamlingen Knesset vedtok mandag 6. mars i år en lov som forbyr innreisetillatelse eller rett til opphold for alle utenlandske borgere som oppmuntrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller områder under israelsk kontroll [bosetningene]. Loven, som ble vedtatt med 46 mot 28 stemmer, gir innenriksdepartementet rett til å gjøre unntak i særskilte tilfeller.

Loven kan bety at ordførerne i Trondheim og Tromsø blir nektet innreise til Israel etter at byenes politiske ledelse vedtok boikott av israelske varer produsert på Vestbredden.

Det er også usikkert om LO-ledere vil få visum til Israel etter LO-kongressens vedtak i mai om å kjempe for en full internasjonal boikott av Israel, verdens eneste jødiske stat.

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart