Den amerikanske musikeren Azealia Banks er ikke redd for å si hva hun mener om BDS-bevegelsen. (Foto: Pressefoto)
Den amerikanske musikeren Azealia Banks er ikke redd for å si hva hun mener om BDS-bevegelsen. (Foto: Pressefoto)

Rap-stjerne: – Å avlyse konserter i Israel er ren og skjær antisemittisme

Azealia Banks slår tilbake mot dem som oppfordrer henne til Israel-boikott.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Den amerikanske rap-stjernen Azealia Banks slår tilbake mot anti-israelske aktivister som har kritisert henne for at hun skal opptre i Israel i mai. Nå går hun til frontalangrep på boikott-aktivistene, skriver Jerusalem Post.

– Mine fans i Israel har ventet i flere år på at jeg skal komme. Jeg lever også i et land som har sine utfordringer, men jeg kan ikke holde mine fans i USA ansvarlig og nekte dem en hyggelig opplevelse, skriver hun på Instagram.

Videre skriver rap-stjernen at musikk knytter folk sammen og at det ikke må ødelegges av politikk. Hun anklager boikotterne for dobbeltmoral. Hun mener BDS-bevegelsen holder israelske innbyggere uforholdsmessig ansvarlig for landets politikk i forhold til innbyggerne i andre nasjoner.

– Skulle jeg avlyst konserten ville det vært ren og skjær antisemittisme og jeg kommer ALDRI til å få mine fans til å føle at de ikke har en plass i mitt hjerte. Jeg drar til Tel Aviv for å rocke og det er slutten på diskusjonen.

Uttalelsene fra Banks står i sterk kontrast til den newzealandske pop-stjernen Lorde, som avlyste sin konsert i Israel etter press fra BDS-tilhengerne. Avlysningen førte til massiv kritikk mot den unge pop-stjernen.

– Lorde avlyser konserten i Israel, det eneste demokratiet i Midtøsten, på grunn av menneskerettighetshensyn. Men hun opptrer i Russland, et brutalt regime som er delaktig i massemordet i Syria. Det er da du skjønner at pro-menneskerettigheter bare betyr anti-Israel, skrev Julie Lenarz på Twitter.

BDS-bevegelsen har også forsøkt å få norske A-ha til å avlyse sin konsert i Israel til sommeren, men A-has manager har avvist at Israel-boikott er aktuelt og mener en slik oppfordring «minner om en totalitær tankegang».

De fleste artister som har planer om å opptre i Israel blir satt under press av BDS-tilhengere, men de aller fleste avviser de anti-israelske kreftene blankt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart