Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Saudi-Arabia åpner luftrommet sitt

Mandag 31. august 2020 fløy et israelsk fly for første gang gjennom saudiarabisk luftrom. Her flyr de over hovedstaden Riyadh. Nå åpnes luftrommet for alle flygninger til og fra Israel. Den historiske beslutningen ble kunngjort 2. september. (Foto: GPO)
– Nok et stort gjennombrudd, sier Benjamin Netanyahu.

Saudi-Arabia vil tillate flyselskaper å bruke deres luftrom til flyreiser mellom Israel og De forente arabiske emirater, opplyser landets myndigheter. Flere flyselskaper sier de vil starte opp flyruter mellom Israel og Emiratene som følge av fredsavtalen mellom de to landene, skriver Times of Israel.

Men: Tidligere har ikke Saudi-Arabia tillatt at flyselskap bruker deres luftrom til flyreiser til og fra Israel. Dermed måtte flyselskapene ha flydd en mye lengre og potensielt farligere rute. Det slipper de heldigvis nå.

I en pressemelding skriver Saudi-Arabia at de vil tillate at «alle land bruker luftrommet deres» på flyreiser til og fra De forente arabiske emirater. Israels statsminister Benjamin Netanyahu hyller beslutningen til Gulflandet.

– Nok et stort gjennombrudd. Dette vil senke flyprisene, korte flytiden og åpne for massiv turisme. Dette er bra for økonomien, sier Netanyahu.

Ifølge den israelske statsministeren vil det også medføre at det blir billigere flyreiser og kortere reisetid fra Israel til Thailand og land i det fjerne østen.

Tillatelsen til å bruke saudiarabisk luftrom er nok et tegn på et varmere forhold mellom Israel og Saudi-Arabia. I 2018 så vi utslag av dette, da Air India ble det første flyselskapet i verden som fikk tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom til og fra Israel. Likevel var det den gang kun et unntak.

Nå åpnes luftrommet for alle. Mandag fløy et kommersielt fly med en israelsk og amerikansk delegasjon fra Israel til Emiratene for aller første gang.

Israel har frem til nå vært det eneste landet utestengt fra saudiarabisk luftrom.

En delegasjon fra Israel på flyplassen i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. I bakgrunnen El Al-flyet som fraktet dem.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart