Søk
Den britiske innenriksministeren Priti Patel sier BDS-bevegelsen er antisemittisk. (Foto: Simon Dawson)

– BDS-bevegelsen er antisemittisk

Alt vi ser rundt BDS-bevegelsen er rasistisk, sier den britiske innenriksministeren Priti Patel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den internasjonale BDS-bevegelsen, som står for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel, er rasistisk og antisemittisk. Det sier den britiske innenriksministeren Priti Patel. Uttalelsen kom under en tale til forsamlingen Konservative venner av Israel, skriver Jerusalem Post.

– Alt vi har sett rundt BDS-bevegelsen er rasistisk, sa hun og viste til antisemittiske troper, tegninger og ropene til BDS-bevegelsene.

Patel, som har en av de fire viktigste ministerpostene i Storbritannia, er langt fra å være alene om å mene at BDS-bevegelsen er antisemittisk. En rekke land og politikere har kommet med lignende utspill. Til og med en FN-rapporter knytter BDS-bevegelsen til antisemittisme.

Det konservative partiet til Patel har planer om å presentere en ny lov som vil forhindre offentlige britiske organer i å engasjere seg i boikottaktiviteter som BDS.

Patel sa at da hun vokste opp var ikke antisemittisme en del av hverdagen i Storbritannia, men at dette har endret seg.

– I løpet av mine tolv år i parlamentet har jeg sett at antisemittismen i landet har økt. Det er helt forferdelig. Den har infiltrert politikken, vår politisk dialog og diskurs. Det er uakseptabelt, sa hun og påpekte at antisemittisme er rasisme.

I 2021 ble det registrert over 2200 antisemittiske hendelser i Storbritannia. Det er det høyeste antallet hendelser registrert i nyere tid. Britiske jøder spyttes på, kalles skitne og utsettes for voldelige angrep.

– Derfor må vi stå sammen i kampen mot antisemittismen, sier Patel.

Den britiske ministeren trakk også frem landets beslutning om å forby all støtte til Hamas, både den militære- og politiske fløyen.

– Det må være nulltoleranse for terrorisme, fastslo hun i talen sin.

I 2017 tok den nå avdøde britiske rabbineren og filosofen Jonathan Sacks et oppgjør med BDS-bevegelsen i en YouTube-video. Der omtalte han BDS-bevegelsen som en mutert utgave av antisemittismen:


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart