Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– BDS-bevegelsen er antisemittisk

Den britiske innenriksministeren Priti Patel sier BDS-bevegelsen er antisemittisk. (Foto: Simon Dawson)
Alt vi ser rundt BDS-bevegelsen er rasistisk, sier den britiske innenriksministeren Priti Patel.

Den internasjonale BDS-bevegelsen, som står for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel, er rasistisk og antisemittisk. Det sier den britiske innenriksministeren Priti Patel. Uttalelsen kom under en tale til forsamlingen Konservative venner av Israel, skriver Jerusalem Post.

– Alt vi har sett rundt BDS-bevegelsen er rasistisk, sa hun og viste til antisemittiske troper, tegninger og ropene til BDS-bevegelsene.

Patel, som har en av de fire viktigste ministerpostene i Storbritannia, er langt fra å være alene om å mene at BDS-bevegelsen er antisemittisk. En rekke land og politikere har kommet med lignende utspill. Til og med en FN-rapporter knytter BDS-bevegelsen til antisemittisme.

Det konservative partiet til Patel har planer om å presentere en ny lov som vil forhindre offentlige britiske organer i å engasjere seg i boikottaktiviteter som BDS.

Patel sa at da hun vokste opp var ikke antisemittisme en del av hverdagen i Storbritannia, men at dette har endret seg.

– I løpet av mine tolv år i parlamentet har jeg sett at antisemittismen i landet har økt. Det er helt forferdelig. Den har infiltrert politikken, vår politisk dialog og diskurs. Det er uakseptabelt, sa hun og påpekte at antisemittisme er rasisme.

I 2021 ble det registrert over 2200 antisemittiske hendelser i Storbritannia. Det er det høyeste antallet hendelser registrert i nyere tid. Britiske jøder spyttes på, kalles skitne og utsettes for voldelige angrep.

– Derfor må vi stå sammen i kampen mot antisemittismen, sier Patel.

Den britiske ministeren trakk også frem landets beslutning om å forby all støtte til Hamas, både den militære- og politiske fløyen.

– Det må være nulltoleranse for terrorisme, fastslo hun i talen sin.

I 2017 tok den nå avdøde britiske rabbineren og filosofen Jonathan Sacks et oppgjør med BDS-bevegelsen i en YouTube-video. Der omtalte han BDS-bevegelsen som en mutert utgave av antisemittismen:


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart