EUs utenriksminister Catherine Ashton mener samtalene med Iran lørdag var "konstruktive". (Foto: EU-parlamentet)
EUs utenriksminister Catherine Ashton mener samtalene med Iran lørdag var "konstruktive". (Foto: EU-parlamentet)

EU og Iran «fornøyd» med atomsamtalene

Første runde med atomforhandlinger i Istanbul er gjennomført. EU og Iran er fornøyd med framgangen og ser fram til neste møte i Bagdad.

I Istanbul lørdag møtte Iran verdens stormakter til forhandlinger rundt atomprogrammet til regjeringen i Teheran. Partene skal ha gjort store framskritt under samtalene, noe som blir bekreftet både av representanter fra EU og Iran.

EUs utenriksminister Catherine Ashton beskriver samtalene som «konstruktive». Irans sjefsforhandler Saeed Jalili sier de observerte «en positiv tilnærming [fra den andre siden] og vi ser på det som et skritt framover.»

Neste runde med forhandlinger vil finne sted i Bagdad 23. mai. Det er knyttet stor spenning til disse forhandlingene, i og med at de fem vetorettnasjonene i Sikkerhetsrådet og Tyskland trolig vil legge enda sterkere press på Iran, for å få dem til å berolige verden om at de ikke har interesse av å utvikle atomvåpen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart