Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Prins William hyllet Israel for «innovasjon, mangfold, talent og kompetanse»

Prins William, Sara Netanyahu og Benjamin Netanyahu. (Foto: PMO)
Prins William, Sara Netanyahu og Benjamin Netanyahu. (Foto: PMO)
Det fem dager lange besøket i Midtøsten ble avsluttet i dag.

Prins William, også kjent som Hertugen av Cambridge, har denne uken vært på det britiske kongehusets aller første offisielle besøk til Israel. Det er fire måneder siden det ble kunngjort at prinsen ville besøke landet denne sommeren.

Mandag kveld 25. juni ankom han med fly fra Jordan til Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv. Han ble tatt imot av Israels turistminister Yariv Levin og Knesset-medlem Amir Ohana fra regjeringspartiet Likud, skriver Yedioth Ahronoth.

– Jeg roste prinsen for å ha kommet til Israel og la til at det ikke finnes et bedre tidspunkt å være i det hellige landet enn under verdensmesterskapet i fotball. Det vil øke sjansene for at England vinner trofeet, sa turistministeren idet han ønsket prinsen velkommen til Israel.

Tirsdag morgen besøkte William Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem. Etterpå hadde han møter med statsminister Benjamin Netanyahu og president Reuven Rivlin.

Netanyahu hadde blant annet følgende kommentar etter møtet:

Vi er veldig glade for å kunne være vertskap for prins William på det første offisielle besøket til Israel av et medlem fra det britiske kongehuset. Vi har diskutert mange saker; Våre respektive militærtjenester, helikoptre, fotball og verdensmesterskapet i fotball.

På ettermiddagen var prinsen i Tel Aviv der han spilte fotball med jødiske og arabiske ungdommer og volleyball på stranden. Byens ordfører Ron Huldai var ledsager.

William spaserte også langs Rotchild-gaten i Tel Aviv sammen med Netta Barzilai, vinner av årets Eurovision Song Contest. Ifølge en Twitter-melding fra det britiske kongehuset drakk de Gazoz, som er en blanding av sprudlevann og ferske frukter.

Tirsdag kveld gav prins William hyllest til Israel. I en tale sa han at landet «blomstrer innen innovasjon, mangfold, talent og kompetanse».

Han la til at forbindelsen mellom Storbritannia og Israel er sterkere enn noen gang og at han kunne love Storbritannias støtte i søket etter fred mellom Israel og naboene.

Onsdag 27. juni var han i Ramallah på Vestbredden og møtte palestinernes president Mahmoud Abbas. Han deltok også på et arrangement for å feire palestinsk kultur, musikk og mat.

Samme dag hadde han mange private samtaler med israelere, inkludert sangere, politikere, journalister, forfattere og andre kjente personer.

I dag, torsdag 28. juni, har han besøkt Vestmuren, Gravkirken og den muslimske Klippedomen på Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem og den russisk-ortodokse Maria Magdalena-kirken der oldemoren, prinsesse Alice er begravet.

Hun reddet livene til en gresk-jødisk familie under Holocaust og har blitt tildelt ærestittelen «Rettferdige blant nasjonene» av Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart