Søk
Prins William, Sara Netanyahu og Benjamin Netanyahu. (Foto: PMO)
Prins William, Sara Netanyahu og Benjamin Netanyahu. (Foto: PMO)

Prins William hyllet Israel for «innovasjon, mangfold, talent og kompetanse»

Det fem dager lange besøket i Midtøsten ble avsluttet i dag.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Prins William, også kjent som Hertugen av Cambridge, har denne uken vært på det britiske kongehusets aller første offisielle besøk til Israel. Det er fire måneder siden det ble kunngjort at prinsen ville besøke landet denne sommeren.

Mandag kveld 25. juni ankom han med fly fra Jordan til Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv. Han ble tatt imot av Israels turistminister Yariv Levin og Knesset-medlem Amir Ohana fra regjeringspartiet Likud, skriver Yedioth Ahronoth.

– Jeg roste prinsen for å ha kommet til Israel og la til at det ikke finnes et bedre tidspunkt å være i det hellige landet enn under verdensmesterskapet i fotball. Det vil øke sjansene for at England vinner trofeet, sa turistministeren idet han ønsket prinsen velkommen til Israel.

Tirsdag morgen besøkte William Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem. Etterpå hadde han møter med statsminister Benjamin Netanyahu og president Reuven Rivlin.

Netanyahu hadde blant annet følgende kommentar etter møtet:

Vi er veldig glade for å kunne være vertskap for prins William på det første offisielle besøket til Israel av et medlem fra det britiske kongehuset. Vi har diskutert mange saker; Våre respektive militærtjenester, helikoptre, fotball og verdensmesterskapet i fotball.

På ettermiddagen var prinsen i Tel Aviv der han spilte fotball med jødiske og arabiske ungdommer og volleyball på stranden. Byens ordfører Ron Huldai var ledsager.

William spaserte også langs Rotchild-gaten i Tel Aviv sammen med Netta Barzilai, vinner av årets Eurovision Song Contest. Ifølge en Twitter-melding fra det britiske kongehuset drakk de Gazoz, som er en blanding av sprudlevann og ferske frukter.

Tirsdag kveld gav prins William hyllest til Israel. I en tale sa han at landet «blomstrer innen innovasjon, mangfold, talent og kompetanse».

Han la til at forbindelsen mellom Storbritannia og Israel er sterkere enn noen gang og at han kunne love Storbritannias støtte i søket etter fred mellom Israel og naboene.

Onsdag 27. juni var han i Ramallah på Vestbredden og møtte palestinernes president Mahmoud Abbas. Han deltok også på et arrangement for å feire palestinsk kultur, musikk og mat.

Samme dag hadde han mange private samtaler med israelere, inkludert sangere, politikere, journalister, forfattere og andre kjente personer.

I dag, torsdag 28. juni, har han besøkt Vestmuren, Gravkirken og den muslimske Klippedomen på Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem og den russisk-ortodokse Maria Magdalena-kirken der oldemoren, prinsesse Alice er begravet.

Hun reddet livene til en gresk-jødisk familie under Holocaust og har blitt tildelt ærestittelen «Rettferdige blant nasjonene» av Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart