Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Palestinerne som ikke vil bli en del av Palestina

Den israelsk-arabiske byen Tayibe er endel av «triangelet» som kan bli aktuelt å bytte bort i et landbytte. (Foto: Wikipedia)
Mener det vil være et mareritt å bli innbyggere i en framtidig palestinsk stat.

Trumps fredsplan åpner opp for at «triangelet», et område med stor israelsk-arabisk befolkning, kan bli overført til en palestinsk stat i forbindelse med en endelig fredsavtale. Dette er det samme som tidligere forsvarsminister Avigdor Lieberman har foreslått i en årrekke. Han har ønsket å bytte disse landområdene mot israelsk suverenitet over bosetninger på Vestbredden.

I planen til Trump-administrasjonen nevnes ti israelsk-arabiske samfunn som gjennom en bytteavtale kan bli en del av en framtidig palestinsk stat. Det er Kafr Qara, Arara, Baqa al-Gharbiyye, Umm al-Fahm, Kalanswa, Tayibe, Kafr Qasem, Tira, Kafr Bara og Jaljulia, skriver Yedioth Ahronot. Disse områdene ligger tett på Den grønne linjen og de palestinske selvstyreområdene. De som bor i dette området identifiserer seg selv i stor grad som palestinere.

«Disse områdene, som i stor grad selvidentifiserer seg som palestinske, ble opprinnelig utpekt til å havne under jordansk kontroll under forhandlinger av våpenstillstandslinjene fra 1949, men ble til slutt beholdt av Israel på grunn av militære årsaker som ikke lenger er til stede», står det i fredsplanen.

Hvis begge partene blir enige om det, åpner planen opp for at grensene kan flyttes slik at dette områder ikke lenger blir en del av Israel, men en del av en framtidig palestinsk stat. Det får innbyggerne i området til å reagere.

For selv om de identifiserer seg som palestinere, og ofte er i opposisjon til staten Israel, har de ingen ønsker om å bli en del av Palestina. Ordføreren i Tayibe mener det ville vært et mareritt å bli en del av en palestinsk stat.

– Dette er et mareritt som ikke kan bli gjennomført, sier ordfører Shuaa Massarweh Mansour, om muligheten for at byen hans kan bli palestinsk.

Ordføreren i Kalanswa er like klar på at det er uaktuelt å bli en del av Palestina, til tross for at de velger å omtale seg selv som palestinere.

– Vi er for en rettferdig fred og vi streber alle etter fred. Men vi vil ikke gå med på å overføres til [de palestinske] territoriene, sier Abdulbast Salameh.

Yousef Jabareen fra Umm al-Fahm sitter i den israelske nasjonalforsamlingen for partiet Den arabiske felleslisten. Han er også sterk motstander av ideen.

– Umm al-Fahm er min hjemby. Wadi Ara er mitt landskap. Hundretusenvis av arabiske innbyggere bor i triangelet og dette er deres hjemland. Trump og Netayahus anneksjonsplan inkluderer en seksjon som legger grunnlaget for overføring og tilbakekalling av statsborgerskap, sier Jabareen, som oppfordrer arabere og jøder til å protestere mot et mulig landbytte.

En høytstående israelsk tjenestemann bekrefter at Israel har vurdert å bytte land med de palestinske selvstyremyndighetene. Han understreker at det ikke dreier seg om en befolkningsoverføring, men overføring av territorium. En overføring av «triangel-området» vil også kreve en folkeavstemming.

Tidligere spørreundersøkelser har vist at opp mot 90 prosent innbyggerne i «triangelet» ønsker å forbli en del av staten Israel. De aller færreste har ønske om eventuelt å bli innbyggere i en framtidig palestinsk stat.

Den største andelen av territorier som Israel eventuelt vil gå med på å bytte med palestinske myndigheter ligger i Negev i sør.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart