NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Den israelsk-arabiske byen Tayibe er endel av «triangelet» som kan bli aktuelt å bytte bort i et landbytte. (Foto: Wikipedia)

Palestinerne som ikke vil bli en del av Palestina

Mener det vil være et mareritt å bli innbyggere i en framtidig palestinsk stat.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Trumps fredsplan åpner opp for at «triangelet», et område med stor israelsk-arabisk befolkning, kan bli overført til en palestinsk stat i forbindelse med en endelig fredsavtale. Dette er det samme som tidligere forsvarsminister Avigdor Lieberman har foreslått i en årrekke. Han har ønsket å bytte disse landområdene mot israelsk suverenitet over bosetninger på Vestbredden.

I planen til Trump-administrasjonen nevnes ti israelsk-arabiske samfunn som gjennom en bytteavtale kan bli en del av en framtidig palestinsk stat. Det er Kafr Qara, Arara, Baqa al-Gharbiyye, Umm al-Fahm, Kalanswa, Tayibe, Kafr Qasem, Tira, Kafr Bara og Jaljulia, skriver Yedioth Ahronot. Disse områdene ligger tett på Den grønne linjen og de palestinske selvstyreområdene. De som bor i dette området identifiserer seg selv i stor grad som palestinere.

«Disse områdene, som i stor grad selvidentifiserer seg som palestinske, ble opprinnelig utpekt til å havne under jordansk kontroll under forhandlinger av våpenstillstandslinjene fra 1949, men ble til slutt beholdt av Israel på grunn av militære årsaker som ikke lenger er til stede», står det i fredsplanen.

Hvis begge partene blir enige om det, åpner planen opp for at grensene kan flyttes slik at dette områder ikke lenger blir en del av Israel, men en del av en framtidig palestinsk stat. Det får innbyggerne i området til å reagere.

For selv om de identifiserer seg som palestinere, og ofte er i opposisjon til staten Israel, har de ingen ønsker om å bli en del av Palestina. Ordføreren i Tayibe mener det ville vært et mareritt å bli en del av en palestinsk stat.

– Dette er et mareritt som ikke kan bli gjennomført, sier ordfører Shuaa Massarweh Mansour, om muligheten for at byen hans kan bli palestinsk.

Ordføreren i Kalanswa er like klar på at det er uaktuelt å bli en del av Palestina, til tross for at de velger å omtale seg selv som palestinere.

– Vi er for en rettferdig fred og vi streber alle etter fred. Men vi vil ikke gå med på å overføres til [de palestinske] territoriene, sier Abdulbast Salameh.

Yousef Jabareen fra Umm al-Fahm sitter i den israelske nasjonalforsamlingen for partiet Den arabiske felleslisten. Han er også sterk motstander av ideen.

– Umm al-Fahm er min hjemby. Wadi Ara er mitt landskap. Hundretusenvis av arabiske innbyggere bor i triangelet og dette er deres hjemland. Trump og Netayahus anneksjonsplan inkluderer en seksjon som legger grunnlaget for overføring og tilbakekalling av statsborgerskap, sier Jabareen, som oppfordrer arabere og jøder til å protestere mot et mulig landbytte.

En høytstående israelsk tjenestemann bekrefter at Israel har vurdert å bytte land med de palestinske selvstyremyndighetene. Han understreker at det ikke dreier seg om en befolkningsoverføring, men overføring av territorium. En overføring av «triangel-området» vil også kreve en folkeavstemming.

Tidligere spørreundersøkelser har vist at opp mot 90 prosent innbyggerne i «triangelet» ønsker å forbli en del av staten Israel. De aller færreste har ønske om eventuelt å bli innbyggere i en framtidig palestinsk stat.

Den største andelen av territorier som Israel eventuelt vil gå med på å bytte med palestinske myndigheter ligger i Negev i sør.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart