Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinerne sier de vil forhandle med Israel igjen

Mohammed Shtayyeh
Den palestinske statsministeren Mohammed Shtayyeh. (Foto: WAFA)
Er villige til å gå tilbake til direkte forhandlinger for første gang siden 2014.

Palestinerne er klare for å gjenoppta fredsforhandlingene med Israel og vil også gå med på «mindre» territoriale innrømmelser, ifølge et motforslag til fredsplanen til Trump-administrasjonen. Det skriver Times of Israel.

Ikke siden 2014 har palestinerne deltatt i direkte fredsforhandlinger med Israel og de har siden sagt at de aldri vil returnere til direkte forhandlinger igjen. Men Trump-planen og mulig israelsk anneksjon ser ut til å ha fått dem på andre tanker. Nå åpner de i alle fall opp igjen for direkte forhandlinger.

Den israelske koalisjonsregjeringen har satt 1. juli som dato de kan starte arbeidet med en ensidig annektering av deler av Vestbredden, av områder som er av stor strategisk betydning og hvor de israelske bosetningene ligger.

Motforslaget ble sendt av den palestinske statsministeren Mohammed Shtayyeh til Midtøsten-kvartetten, en gruppe land og organisasjoner som samarbeider om å megle i Midtøsten-konflikten. Gruppen består av USA, Russland, Den europeiske union og De forente nasjoner. De palestinske selvstyremyndighetene sier samtidig at deres motforslag vil bli trukket tilbake hvis Israel annekterer så mye som en centimeter av Vestbredden.

I forslaget sitt åpner PA også for «mindre grenseendringer som begge parter må bli enige om, basert på grensene fra 4. juni 1967», da israelske styrker fikk kontroll over Vestbredden i forbindelse med Seksdagerskrigen.

Så gjenstår det å se hvordan det siste utspillet fra PA vil påvirke Trump-planen og planene om annektering. Nylig sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at han var klar for forhandlinger med palestinerne igjen.

– Israel er klar for forhandlinger, jeg er klar for forhandlinger og jeg tror mange arabiske stater håper at vi vil gå i forhandlinger med palestinerne, sa Netanyahu i en video som ble spilt av på en online konferanse i regi av den pro-israelske amerikanske gruppen «Christians United for Israel».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart