Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Danmarks statsminister Mette Fredriksen i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz. De tre statslederne ble enige om et tettere vaksinesamarbeid fremover. (Foto: Twitter)

Danmark inngår vaksinesamarbeid med Israel

Danmarks statsminister Mette Fredriksen dro til Israel for å møte Benjamin Netanyahu.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Torsdag 4. mars reiste Danmarks statsminister Mette Fredriksen sammen med Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu. De to europeiske statslederne ønsket å se og lære av Israels suksessrike vaksinasjonsprogram. I tillegg ble de tre landene enige om et større vaksinesamarbeid.

– Planen er at samarbeidet mellom Danmark, Østerrike og Israel skal sikre borgerne hurtigere tilgang til flere vaksiner enn det er på det nåværende tidspunktet, sa den danske sosialdemokratiske statsministeren etter møtet.

Fredriksen mener samarbeidet som nå er iverksatt mellom de tre landene vil føre til at Danmark kan åpne opp samfunnet igjen raskere enn planlagt. De tre landene er også enige om å samarbeide om lokal vaksineproduksjon.

Flere norske politikere mener Norge burde gjort som Danmark og søkt et tettere vaksinesamarbeid med Israel, blant annet Frp. Det samme har Senterpartiet gjort, som nå legger press på regjeringen. Og på Sola har ordfører Tom Henning Slethei tatt direkte kontakt med Israels ambassade.

Statsminister Erna Solberg har uttalt seg om hvorfor ikke hun dro til Israel.

Her kan du se MIFFs direktesending om det danske besøket til Israel:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart