Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

USAs utenriksminister Antony Blinken tror Israel vil få flere venner i tiden fremover. (Foto: US Department of State)

Blinken: – Israel vil få flere venner i årene fremover

Den amerikanske utenriksministeren tror på flere normaliseringsavtaler.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I en videohilsen i forbindelse med Israels 73. uavhengighetsdag sier USAs utenriksminister Antony Blinken at USA oppfordrer flere land til å normalisere forholdet til Israel, han hyller landets vaksinasjonsprogram og han lover å styrke alle former for bilaterale forhold mellom Israel og USA.

Den amerikanske utenriksministeren forventer at flere land vil normalisere forholdet til den jødiske staten i de kommende årene. I fjor normaliserte De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko forholdet til Israel.

– USA støtter opp om og ønsker de nylige normaliseringsavtalene velkommen. Vi vil fortsette å oppmuntre flere land til å normalisere sine relasjoner til Israel og ser etter flere muligheter til å utvide samarbeidet mellom landene i regionen. Som et resultat forventer jeg at Israel vil få flere venner i årene fremover, sier Blinken i den forhåndsinnspilte videohilsenen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har tidligere antydet at fire nye land nærmer seg fredsavtaler med Israel, blant annet Niger, Mauritania og Indonesia. Sistnevnte har den største muslimske befolkningen i verden.

Selv om normaliseringsavtalene ble meklet frem av Trump-administrasjonen, har de tverrpolitisk støtte også i den nye amerikanske administrasjonen.

Her kan du se hele Blinkens hilsen og hyllest til Israel:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart