Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier flere land vil normalisere forholdet til Israel. (Foto: Kobi Gideon)

– Israel nærmer seg fire nye fredsavtaler

Statsminister Benjamin Netanyahu sier flere fredsavtaler er på gang.

Israel er i ferd med å inngå fred med fire nye land i regionen, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I fjor normaliserte Israel forholdet til De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko. Nå kan det bli flere.

– Jeg skaffet fire fredsavtaler og det er fire nye på gang. Jeg diskuterte en av dem i går, sier Netanyahu i et intervju med Yedioth Ahronot. Han sier en av «lederne i regionen» nylig ringte og at de snakket sammen i 45 minutter.

I løpet av fjoråret var det fire land som normaliserte forholdet til Israel. En rekke land antas nå å vurdere det samme, inkludert Niger, Mauritania og Indonesia. Sistnevnte har den største muslimske befolkningen i verden.

De siste årene har også båndene mellom Israel og Saudi-Arabia blitt tettere. Netanyahu møtte den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman i november. Det var det første kjente høytstående møtet mellom en israelsk og en saudiarabisk leder. De to skulle angivelig også møtes i Abu Dhabi i Emiratene i forrige uke, men Netanyahus reise til Emiratene ble avlyst etter at Jordan ikke ga Netanyahus fly tillatelse til å fly over jordansk luftrom.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart