Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel nærmer seg fire nye fredsavtaler

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier flere land vil normalisere forholdet til Israel. (Foto: Kobi Gideon)
Statsminister Benjamin Netanyahu sier flere fredsavtaler er på gang.

Israel er i ferd med å inngå fred med fire nye land i regionen, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I fjor normaliserte Israel forholdet til De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko. Nå kan det bli flere.

– Jeg skaffet fire fredsavtaler og det er fire nye på gang. Jeg diskuterte en av dem i går, sier Netanyahu i et intervju med Yedioth Ahronot. Han sier en av «lederne i regionen» nylig ringte og at de snakket sammen i 45 minutter.

I løpet av fjoråret var det fire land som normaliserte forholdet til Israel. En rekke land antas nå å vurdere det samme, inkludert Niger, Mauritania og Indonesia. Sistnevnte har den største muslimske befolkningen i verden.

De siste årene har også båndene mellom Israel og Saudi-Arabia blitt tettere. Netanyahu møtte den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman i november. Det var det første kjente høytstående møtet mellom en israelsk og en saudiarabisk leder. De to skulle angivelig også møtes i Abu Dhabi i Emiratene i forrige uke, men Netanyahus reise til Emiratene ble avlyst etter at Jordan ikke ga Netanyahus fly tillatelse til å fly over jordansk luftrom.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart