Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier flere land vil normalisere forholdet til Israel. (Foto: Kobi Gideon)

– Israel nærmer seg fire nye fredsavtaler

Statsminister Benjamin Netanyahu sier flere fredsavtaler er på gang.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israel er i ferd med å inngå fred med fire nye land i regionen, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I fjor normaliserte Israel forholdet til De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko. Nå kan det bli flere.

– Jeg skaffet fire fredsavtaler og det er fire nye på gang. Jeg diskuterte en av dem i går, sier Netanyahu i et intervju med Yedioth Ahronot. Han sier en av «lederne i regionen» nylig ringte og at de snakket sammen i 45 minutter.

I løpet av fjoråret var det fire land som normaliserte forholdet til Israel. En rekke land antas nå å vurdere det samme, inkludert Niger, Mauritania og Indonesia. Sistnevnte har den største muslimske befolkningen i verden.

De siste årene har også båndene mellom Israel og Saudi-Arabia blitt tettere. Netanyahu møtte den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman i november. Det var det første kjente høytstående møtet mellom en israelsk og en saudiarabisk leder. De to skulle angivelig også møtes i Abu Dhabi i Emiratene i forrige uke, men Netanyahus reise til Emiratene ble avlyst etter at Jordan ikke ga Netanyahus fly tillatelse til å fly over jordansk luftrom.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart