Atle Bjurstrøm
- Det pågår en historisk omveltning i Midtøsten, sa NRKs programleder Atle Bjurstrøm i Dagsrevyen 28. februar 2021. (Skjermdump tv.nrk.no)

Endelig oppdaget NRK den «historiske omveltningen i Midtøsten»

NRK Dagsrevyen satte ny rekord 28. februar.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

«Når vi i media rapporterer om forholdet mellom jøder og arabere, så handler det svært ofte om konflikt. Den neste reportasjen vil derfor kanskje overraske litt,» sa NRKs programleder Rima Iraki omkring 26 minutter ut i Søndagsrevyen 28. februar.

«Jeg tror kanskje det,» smilte programleder Atle Bjurstrøm.

«Ta en titt på dette bildet, for eksempel,» fortsatte han. «En jøde og en araber, sammen i Dubai. Kan stå som et symbol på nye vennskap mellom Israel og arabiske land.»

Iraki fortsatte: «De forente arabiske emirater er ett av landene som har omfavnet Israel, og på kort tid har hundrevis av jødiske familier flyttet dit.»

Bjurstrøm: «Det pågår en historisk omveltning i Midtøsten.»

Dette var innledningen på en lang reportasje av NRKs Midtøsten-korrespondent Yama Wolasmal, hvor han forteller om det gode vennskapet som har utviklet seg mellom Emiratene og Israel siden normaliseringsavtalen først ble kjent i august 2020. NRK klarte å lage et syv minutters innslag i Dagsrevyen relatert til Israel uten en eneste negativ bisetning. Det må være ny rekord med veldig god margin.

NRK kommer svært sent til denne festen, og det er derfor Dagsrevyen må spole tilbake for å gi sine seere bakgrunnsinformasjon om hva som skjedde i høst – fredsavtaler for Israel med Emiratene, Bahrain, Sudan og Marokko.

Internasjonale medier, inkludert arabiske, ga Abraham-avtalene betydelig oppmerksomhet i høst, mens NRK, NTB og de andre norske mediene stort sett ignorerte dem. Et hederlig unntak var journalist Roger Hercz. Han skrev i Dagsavisen 29. september 2020 at fredsavtalene er «blant de mest undervurderte noensinne».

I Wolasmals reportasje kunne vi se israelere feste i Emiratene, påvirkere fra Emiratene erklære «we love you» til jøder i Jerusalem og jøder i Dubai fortelle at Abraham-avtalen ga dem mulighet til å leve åpent som jøder i den arabiske storbyen.

«Spørsmålet nå, er hvilket muslimsk land blir det neste som erklærer vennskap med Israel,» avsluttet Wolasmal sin reportasje.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart