Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stor sikkerhet i forbindelse med statsbesøk

Israels president Isaac Herzog prater med israelske medier før avreise til Aserbajdsjan 30. mai. (Foto: GPO)
President Isaac Herzog besøker det sjiamuslimske landet Aserbajdsjan. Det liker nabolandet Iran dårlig.

Israels president Isaac Herzog reiste tirsdag 30. mai på statsbesøk til sjiamuslimske Aserbajdsjan. Det er første gang siden Shimon Peres besøkte Aserbajdsjan i 2009 at en israelsk president besøker landet.

– Jeg skal på et viktig offisielt statsbesøk til Aserbajdsjan etter invitasjon fra Aserbajdsjans president Ilham Aliyev. De er et vennlig, nært og viktig land for oss, sa Herzog til israelske journalister før avreise til Kaukasus.

Israel og Aserbadsjan har de siste årene fått et stadig tettere og nærere forhold. Det er ikke lenge siden Israels utenriksminister Eli Cohen også besøkte landet. Han innviet da Israels nye ambassade i landet, som er den israelske ambassaden som ligger nærmest Iran.

Samtidig har Aserbajdsjan nylig åpnet ambassade i Israel, som første sjiamuslimske land. Det som gjør det ekstra spesielt er at den sjiamuslimske verden domineres av Iran, som grenser til Aserbajdsjan.

Og besøket til Herzog blir ikke tatt godt imot hos nabolandet Iran. Sikkerheten i forbindelse med statsbesøket er enorm, da både Aserbajdsjan og Israel frykter iranske forstyrrelser. Hele deler av hovedstaden Baku vil bli stengt av i forbindelse med besøket og tusenvis av politi og soldater er utplassert for å sørge for sikkerheten.

Herzogs besøk til Aserbajdsjan skal etter planen vare i to dager.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart