Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

For første gang åpner et shia-muslimsk land ambassade i Israel

Heydar
Heydar-moskéen i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan. (Foto: Nati Shohat, Flash90)
Den shia-muslimske verden domineres av Iran, men fredag vedtok parlamentet i Aserbajdsjan å opprette ambassade i Israel.

Times of Israel skriver at det er første gang et shia-muslimsk land åpner ambassade i Israel. Bahrain har allerede ambassade i Israel, men selv om landet har en shia-muslimsk flertallsbefolkning er Bahrain styrt av en sunni-muslimsk kongefamilie.

– Aserbajdsjan er en viktig partner for Israel og hjem til en av de største jødiske samfunnene i den muslimske verden. Avgjørelsen om å åpne en ambassade viser hvor gode relasjoner det er mellom landene. Dette er en frukt av den israelske regjeringens innsats for å bygge solide politiske broer til den muslimske verden, kommenterer Israels statsminister Yair Lapid på Twitter.

Den israelske ambassadøren i Aserbajdsjan, George Deek, skriver at det er på tide å åpne sjampanjen. Deek var tidligere ambassaderåd på den israelske ambassaden i Oslo. Israel har hatt en ambassade i Baku siden 1992.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart