Heydar
Heydar-moskéen i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan. (Foto: Nati Shohat, Flash90)

For første gang åpner et shia-muslimsk land ambassade i Israel

Den shia-muslimske verden domineres av Iran, men fredag vedtok parlamentet i Aserbajdsjan å opprette ambassade i Israel.

Times of Israel skriver at det er første gang et shia-muslimsk land åpner ambassade i Israel. Bahrain har allerede ambassade i Israel, men selv om landet har en shia-muslimsk flertallsbefolkning er Bahrain styrt av en sunni-muslimsk kongefamilie.

– Aserbajdsjan er en viktig partner for Israel og hjem til en av de største jødiske samfunnene i den muslimske verden. Avgjørelsen om å åpne en ambassade viser hvor gode relasjoner det er mellom landene. Dette er en frukt av den israelske regjeringens innsats for å bygge solide politiske broer til den muslimske verden, kommenterer Israels statsminister Yair Lapid på Twitter.

Den israelske ambassadøren i Aserbajdsjan, George Deek, skriver at det er på tide å åpne sjampanjen. Deek var tidligere ambassaderåd på den israelske ambassaden i Oslo. Israel har hatt en ambassade i Baku siden 1992.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

  1. Kun gjennom kontakt med andre land kan man sikre fred,og forståelse.
    Gratulerer til Aserbajdsjan,og Israel.
    Måtte flere Muslimske land følge etter,de vil da forstå at Israel ønsker fred og en positiv utvikling,ikke bare for seg selv, men også for sine naboer.
    Iblandt blir det fremstilt ,ikke minst i Norske massemedier at Israel er en uforsonlig okkupasjonsmakt, et syn jeg over hodet ikke støtter. Gjennom dialog er jeg sikker på at alle problemer går å løse..Takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart