Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Heydar
Heydar-moskéen i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan. (Foto: Nati Shohat, Flash90)

For første gang åpner et shia-muslimsk land ambassade i Israel

Den shia-muslimske verden domineres av Iran, men fredag vedtok parlamentet i Aserbajdsjan å opprette ambassade i Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Times of Israel skriver at det er første gang et shia-muslimsk land åpner ambassade i Israel. Bahrain har allerede ambassade i Israel, men selv om landet har en shia-muslimsk flertallsbefolkning er Bahrain styrt av en sunni-muslimsk kongefamilie.

– Aserbajdsjan er en viktig partner for Israel og hjem til en av de største jødiske samfunnene i den muslimske verden. Avgjørelsen om å åpne en ambassade viser hvor gode relasjoner det er mellom landene. Dette er en frukt av den israelske regjeringens innsats for å bygge solide politiske broer til den muslimske verden, kommenterer Israels statsminister Yair Lapid på Twitter.

Den israelske ambassadøren i Aserbajdsjan, George Deek, skriver at det er på tide å åpne sjampanjen. Deek var tidligere ambassaderåd på den israelske ambassaden i Oslo. Israel har hatt en ambassade i Baku siden 1992.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart