Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Israel-hat i Europa

- Mange pro-palestinske aktivister i Europa er mer anti-israelske enn til og med Hamas er, påpeker den arabiske journalisten Khaled Abu Toameh.
Bakgrunn I artikkelen Foretrekker Israel framfor Kairo, Gaza og Ramallah har vi gjengitt fritt noe av det den israelsk-arabiske journalisten Khaled Abu Toameh (bildet) sa i det britiske parlamentet i desember 2009. På grunn av den politiske situasjonen blant palestinerne, mener Toameh at mulighetene for fred er meget små i overskuelig framtid. Toameh sa også noe om Israel-hatet i Europa og på universitetene i USA. Vi skal gjengi fritt noe av det.

 

Når Toameh reiser i Europa og til universitetene i USA, opplever han at folk er mye mer anti-israelske enn til og med Hamas er. De kaller seg pro-palestinske, men Toameh får inntrykk av at de først og fremst er mot Israel. De holder «anti-apartheid-uker» og krever boikott av Israel.

Hvorfor arbeider de ikke heller for palestinerne? De kan komme og lære palestinske barn om demokrati og frihet. De kan si til Hamas at de må slutte med å bryte menneskerettighetene. De kan hjelpe palestinske kvinner. Det hjelper ingen å skjelle ut Israel. Det palestinske samfunnet trenger reformer og demokrati.

Toameh har også erfaring med vestlige journalister. I 1997 og 1998 forsøkte han å fortelle sine utenlandske kolleger om korrupsjonen i det palestinske styret og at Arafat stjal pengene deres. Svaret han fikk fra noen av kollegene var et spørsmål om han var ansatt av den jødiske lobbyen. Disse journalistene, noen av dem respekterte britiske og amerikanske journalister, nektet å tro det palestinerne selv fortalte om den økonomiske korrupsjonen. De ville ikke høre noe annet enn anti-Israel-historier.

Noen journalister sa at kanskje var historiene sanne. Men de kunne ikke rapportere dem, for da våget de ikke å reise tilbake til Vestbredden og Gaza. Toameh svarte at da hadde de ingenting i Midtøsten å gjøre. Men dette er dessverre hvordan det er.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart