Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

– Vest-Europa misforstår Israel

I et intervju med den tyske avisen Bild, forklarer Israels statsminister Benjamin Netanyahu hvorfor han mener Vestens ledere misforstår Israels situasjon i Midtøsten.

Ifølge Netanyahu har mange land, deriblant Tyskland, ikke forstått seg på Israel og den sikkerhetssituasjonen landet hele tiden befinner seg i.

– Det er en stor misforståelse rundt Israel i Tyskland og i Vest-Europa generelt. Vi er et levende demokrati som står over forIran og deres voldelige forgreninger, som forsvarer seg mot tusenvis av raketter og islamistiske krampetrekninger over alt rundt oss. Det er det eneste demokratiet, et frihetens og menneskerettighetenes lys i regionen, sier Netanyahu.

– Hvor mange tyskere vet at det er over én million arabiske innbyggere i Israel som har de samme sivile rettighetene? Israel blir demonisert dag ut og dag inn. Og denne demoniseringen siver inn i befolkningens bevissthet. Det er et generelt problem. Men det er særlig trist med tyskerne, fordi vi har et unikt forhold og den unike historien de to landene deler, svarer han på spørsmål om det «imageproblemet» Israel har i vest-europeiske land.

– Den spott som før var reservert for det jødiske folk, blir nå rettet mot det jødiske folks egen stat, legger statsministeren til.

Vi forsvarer oss selv
Netanyahu roser likevel forholdet mellom Berlin og Jerusalem som «ekte og konkret».

– Vi har aldri bedt noe annet land om å komme og hjelpe oss. Det er hovedprinsippet i vår sikkerhetspolitikk. Så mens jeg setter pris på Tysklands bekymringer for Israels sikkerhet, er den viktigste hjelpen en kan gi Israel – for å sitere Churchill – å gi oss midlene, så skal vi gjøre jobben med å forsvare oss selv, sier Netanyahu.

En tysk undersøkelse viser at kun 36 prosent av tyskerne sympatiserer med Israel, mens kun 21 prosent mener at landet respekterer menneskerettighetene. På tross av disse tallene opprettholder den tyske regjeringen et tett samarbeid med landet, og har blant annet solgt og delfinansiert ubåter til den israelske marinen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart