Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Russland sender 12 krigsskip til Syrias kyst

Russiske krigsskip av typen "Vlad". (Illustrasjon: Kim Smith, flickr.com)
Russiske krigsskip av typen "Vlad". (Illustrasjon: Kim Smith, flickr.com)
Russiske myndigheter velger å støtte Syrias Bashar Assad med 12 krigsskip utenfor landets kyst, for å advare Vesten mot å blande seg. Stadig flere av regimets kritikere i IDF innser at alternativene til Assad kanskje er verre.

USA og EU har advart om at de vil blande seg inn i Syria på opposisjonens side, hvis det på noe tidspunkt foreligger beviser for at regjeringsstyrkene bruker kjemiske våpen i borgerkrigen. Amerikanerne har nå konkludert med at etterretningsbevis tydelig indikerer at dette har skjedd.

Samtidig har Israel ved to anledninger gått til luftaksjon mot det de mener er overføring av avanserte våpen til Hizbollah i Sør-Libanon. Russland er bekymret over innblandingen i det de mener er interne forhold og har bestemt seg for å overføre det avanserte rakettforsvarssystemet S-300 til Damaskus. Salgsavtalen, hevder russerne, ble inngått for flere år siden.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte tidligere denne uken Russlands president Vladimir Putin, for å drøfte salget. Han påpekte hvordan rakettsystemet, som kan skyte ned jagerfly og tilintetgjøre angrepsraketter i luften, endrer maktbalansen i Midtøsten og kan føre til storkrig. Men budskapet har tydeligvis ikke slått rot.

Russerne sender skip
Fredag ble det klart at Moskva sender 12 av sine krigsskip til Syrias kyst, som en tydelig advarsel mot vestlig og israelsk innblanding i den syriske borgerkrigen. I tillegg vil de forsyne Damaskus med avanserte anti-skipsraketter, melder Wall Street Journal.

– De viser muskler. Det handler om å demonstrere hva de vil gjøre for sine interesser, hevder en amerikansk forsvarskilde til den amerikanske avisen.

Samtidig samarbeider Russland og USA om å få på plass en internasjonal fredskonferanse, melder Yedioth Aharonoth, hvor opposisjonen og Syrias regjering kan drøfte en fredelig vei framover. FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier at en slik konferanse må finne sted «så raskt som mulig».

Selv mange av Syria-regimets verste kritikere er i ferd med å innse at å beholde Bashar Assad kanskje er det minste ondet, sett i sammenheng med det økende antallet islamister i opposisjonens rekker. En israelsk forsvarskilde sier at IDF har «undervurdert» regimets utholdenhet og styrke i borgerkrigen og at stadig færre innen organisasjonen håper på et regimeskifte, skriver Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart