Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

To franske jøder har akkurat gjennomført "aliyah" og står foran Tempelplassen med sine nye israelske pass. (Illustrasjon: JAFI Israel)
To franske jøder har akkurat gjennomført "aliyah" og står foran Tempelplassen med sine nye israelske pass. (Illustrasjon: JAFI Israel)

Tredobling i fransk innvandring til Israel

I januar og februar 2014 innvandret 854 jøder fra Frankrike til Israel. Det er en økning på hele 312 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

De to første månedene av 2013 var det 274 franske jøder som flyttet til Israel, altså mindre enn en tredjedel av dette årets tall. Dermed fortsetter de senere årenes trend med økende innvandring til Israel fra Frankrike.

I 2013 immigrerte totalt 3.280 franske jøder til Israel, en økning fra 1.917 i 2012. Tallene er hentet fra Jewish Agency sin statistikk, og gjengitt av Ynetnews.com.

Den kontinuerlige økningen forklares med en kombinasjon av tre årsaker: Økende bekymring over antisemittisme i det franske samfunnet, den økonomiske situasjonen i Frankrike og en økt satsing fra Jewish Agency sin side på informasjonsarbeid og relasjonsbygging mellom Israel og det jødiske samfunnet i Frankrike.

Her kan du lese mer om årsakene til masseinnvandringen til Israel fra Frankrike.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart