Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Topp-politiker i København feirer valgsuksess med å trykke framtid uten Israel til brystet

Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. (Foto: Twitter/ Privat)
Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. (Foto: Twitter/ Privat)
«Palæstina tæt om hjertet – døgnet rundt.»

Tirsdag 21. november var det kommune- og regionvalg i Danmark. På morgenkvisten onsdag 22. november kunne Ninna Hedeager Olsen annonsere at hun blir «teknik- og miljøborgmester» i hovedstaden. Hedeager Olsen er listetopp for Enhedslisten, Danmarks mest venstreorienterte parti.

Hvordan valgte hun å illustrere det da hun annonserte valgsuksessen på Twitter? Med et bilde hvor hun sykler i en rød bluse og et halskjede med hele det tidligere mandatområdet Palestina rundt halsen.

Den danske pro-palestinske aktivisten Fathi El-Abed skriver på Facebook at det er et «super flot halskæde (…) som gør at hun har Palæstina tæt om hjertet – døgnet rundt. Hun tør hvor andre vælger at tie!»

Det ser ut som om Hedeager Olsen også bærer tett ved hjertet drømmen om en framtid uten Israel. Ingen av dem som har gitt respons til Hedeager Olsen via Twitter reagerer på hennes signaler mot verdens eneste jødiske stat. Men minst 2 av 28 svar minnet henne på å bruke sykkelhjelm.

Palestinske myndigheter avviser «absolutt og kategorisk» at Israel kan forbli en jødisk stat, og har støtte for dette blant et klart flertall i befolkningen. Palestinerne kjemper for en politikk, og får støtte for det hos sterke krefter i Norge, der verdens eneste jødiske stat forsvinner. Palestinernes venner i Norge klarer ikke å komme med et eneste navn på en palestinsk leder som anerkjenner Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk. Hedeager Olsen klarer nok heller ikke det.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart