Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Riksdagsmedlem Laila Naraghi kommer med alternative fakta om Sveriges forhold til Israel. (Foto: Dunderzklumpen/Wikimedia Commons)
Riksdagsmedlem Laila Naraghi kommer med alternative fakta om Sveriges forhold til Israel. (Foto: Dunderzklumpen/Wikimedia Commons)

Faktisk helt feil at Sverige og Israel har «et godt forhold»

Sverige og Israel har «et godt forhold», hevder Sosialdemokraternas rikdagspolitiker Laila Naraghi. FriFagbevegelse gjengir faktafeilen helt ukritisk.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Da Sverige anerkjente «Palestina» som egen stat i 2014, var Laila Naraghi rådgiver for den svenske utenriksminsiteren Margot Wallström. Nå er hun medlem av Riksdagen for Sosialdemokraterna.

29. november var Naraghi i Norge for å tale palestinernes sak, invitert av Fagforbundet. Hun vil at også Norge skal anerkjenne Palestina.

FriFagbevegelse forteller om Naraghis besøk og skriver helt til slutt i sin artikkel:

«Politikeren fortalte at Sveriges utenriksminister fikk mye negativ omtale i israelsk media da de anerkjente Israel. I dag har de to landene et godt forhold, påpeker hun.»

Det første er faktisk helt riktig, og det siste er faktisk helt feil.

«Sverige er ingen venn av Israel,» skrev riksdagsmedlemmet Mathias Sundin i 2015.

«Sveriges regjering står på feil side av historien og på feil side moralsk,» sa den israelske opposisjonsopolitikeren Yair Lapid i august 2016.

«Forholdet mellom våre land kan bare bli bedre,» sa Anna Kinberg Batra, leder for Moderatarna i Sverige i september 2016.

Det har ikke skjedd noe siden som indikerer at forholdet mellom de to landene er reparert. Så sent som i september nektet Benjamin Netanyahu å møte Sveriges statsminister Stefan Löfven. Da den svenske riksdagspresidenten Urban Ahlin besøkte Israel i november fikk han ikke noen møter med den israelske regjeringen.

I høst sendte Israel en ny ambassadør til Stockholm. «Det er ingen hemmelighet at Sveriges politikk overfor Israel er veldig problematisk,» sa han i et intervju i september.

Stefan Dozzi er generalsekretær for Vänskapsförbundet Sverige – Israel (MIFFs søsterorganisasjon i Sverige). Han kommenterer Naraghis uttalelse slik: «Relasjonen mellom Sverige og Israel er svært dårlig og alvorlig skadet. Dette skyldes alene den svenske regjeringens dypt urettferdige og krenkende behandling av Israel. Ikke minst har Margot Wallström personlig bidratt til den usle relasjonen som i prinsippet er dypfryst.»

Dozzi håper det kan bli bedring i relasjonen med Israel etter Sveriges neste valg i 2018.

– Vi trenger en ny Israel-vennlig regjering, sier han.

En ensidig norsk anerkjennelse av en palestinsk stat vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalene, påpekte MIFF i august 2017. Valgresultatet sikrer at det ikke blir noen norsk anerkjennelse av «Palestina» de neste fire årene og sikrer at relasjonene mellom Israel og Norge ikke havarerer slik de har gjort mellom Jerusalem og Stockholm, skrev vi i september.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart