Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Emiratenes utenriksminister i Berlin: Aldri igjen!

Emiratenes, Tysklands og Israels utenriksminstre får orientering om Holocaust-minnesmerket i Berlin. (Foto: Israelsk UD)
Emiratenes utenriksminister foreslo å besøke Holocaust-minnesmerket i Berlin.

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi møtte Emiratenes utenriksminister Abdullah Bin Zayed al Nahyan i Berlin tirsdag 6. oktober. Vertskap for toppmøtet av Tysklands utenriksminister Heiko Maas.

Ifølge den israelske reporteren Barak Ravi foreslo Emiratenes utenriksminister å avlegge et besøk ved Holocaust-minnesmerket under toppmøtet. I en hilsen i gjesteboken uttrykte Zayed sin respekt for «de europeiske jødiske ofrene for Holocaust».

– En hel gruppe av menneskeheten ble offer for dem som oppmuntret til ekstremisme og hat, skrev Zayed på arabisk. Til slutt tilføyde han også «Never Again» både på arabisk og engelsk. Zayed skal være den mest fremstående arabiske lederen som noen gang har besøkt et Holocaust-minnesmerke.

Ashkenazi skrev på motstående side i gjesteboken. Han omtalte toppmøtet i den tyske hovedstaden som et «symbol på starten av en ny tid, en tid med fred mellom nasjonene».

– Våre felles underskrifter i denne minneboken er et rop og på samme tid et løfte: å huske og ikke glemme, å være sterke og sikre at det aldri skjer igjen, skrev Ashkenazi.

15. september undertegnet Israel, De forente arabiske emirater og Bahrain normaliseringsavtaler i Washington. Les teksten i Abraham-avtalene.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart