Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Emiratenes, Tysklands og Israels utenriksminstre får orientering om Holocaust-minnesmerket i Berlin. (Foto: Israelsk UD)

Emiratenes utenriksminister i Berlin: Aldri igjen!

Emiratenes utenriksminister foreslo å besøke Holocaust-minnesmerket i Berlin.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi møtte Emiratenes utenriksminister Abdullah Bin Zayed al Nahyan i Berlin tirsdag 6. oktober. Vertskap for toppmøtet av Tysklands utenriksminister Heiko Maas.

Ifølge den israelske reporteren Barak Ravi foreslo Emiratenes utenriksminister å avlegge et besøk ved Holocaust-minnesmerket under toppmøtet. I en hilsen i gjesteboken uttrykte Zayed sin respekt for «de europeiske jødiske ofrene for Holocaust».

– En hel gruppe av menneskeheten ble offer for dem som oppmuntret til ekstremisme og hat, skrev Zayed på arabisk. Til slutt tilføyde han også «Never Again» både på arabisk og engelsk. Zayed skal være den mest fremstående arabiske lederen som noen gang har besøkt et Holocaust-minnesmerke.

Ashkenazi skrev på motstående side i gjesteboken. Han omtalte toppmøtet i den tyske hovedstaden som et «symbol på starten av en ny tid, en tid med fred mellom nasjonene».

– Våre felles underskrifter i denne minneboken er et rop og på samme tid et løfte: å huske og ikke glemme, å være sterke og sikre at det aldri skjer igjen, skrev Ashkenazi.

15. september undertegnet Israel, De forente arabiske emirater og Bahrain normaliseringsavtaler i Washington. Les teksten i Abraham-avtalene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart