Fire personer mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot synagogen i den tyske byen Hagen. (Foto: Wikipedia)

Avverget terrorangrep mot synagoge i Tyskland

En 16 år gammel syrer er blant dem som skal ha planlagt et terrorangrep under Jom kippur.

En 16 år gammel syrer og tre andre ble pågrepet torsdag 16. september mistenkt for å ha planlagt et islamistisk terrorangrep mot en synagoge i den tyske byen Hagen under helligdagen Jom kippur, ifølge tyske myndigheter.

– Vi fikk et veldig seriøst og konkret tips om at et angrep mot synagogen kunne finne sted under Jom kippur, sier Herbert Reul, som er innenriksminister i Nordrhein-Westfalen, Tysklands meste folkerike delstat.

Ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegel skal tipset ha kommet fra en utenlandsk etterretningstjeneste, men de nevner ikke hvilken. Bombehunder skal ha kontrollert både utsiden og innsiden av synagogen uten å finne eksplosiver.

Hendelsen skjer to år etter at en nynazist forsøkte å storme en synagoge i den tyske byen Halle under den samme helligdagen, hvor mange jøder er samlet i synagogen. Synagogens sikkerhetstiltak gjorde at angriperen ikke klarte å komme seg inn i synagogen, noe som trolig forhindret en massakre. Gjerningsmannen endte likevel opp med å drepe to tilfeldige og skade flere andre på utsiden av synagogen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart