Søk
Rakettforsvaret Arrow 3 kan skyte ned ballistiske missiler over atmosfæren. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)

Tyskland får lov til å kjøpe Arrow 3

Det er i så fall første gang et annet land får lov til å kjøpe det avanserte israelske rakettforsvaret.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Ifølge den israelske avisen Jerusalem Post har Tyskland fått tillatelse av Israel og USA til å kjøpe det avanserte israelske rakettforsvaret Arrow 3. Det vil i så fall være første gang et av Israel mest avanserte luftforsvarssystemer selges til et annet land.

Tyske politikere har tidligere presset på for at den tyske regjeringen skal kjøpe det israelske rakettforsvaret Iron Dome for å avverge lufttrusler, men sjefen for det tyske luftforsvaret sier Arrow 3 nå er det mest relevante systemet mot truslene Europa står overfor i dag.

Mens Iron Dome er beregnet på å kunne stanse kortdistanseraketter, er Arrow 3 beregnet på å stanse langtrekkende og kraftigere trusler. I dag har ikke Tyskland noe system til å forsvare seg mot slike trusler.

– Det er en av grunnene til at vi har sett nærmere på Arrow 3 og er veldig interessert i det systemet, sier generalløytnant Ingo Gerhartz.

Den tyske kansleren Olaf Scholz skal ha presset på for å få kjøpe det avanserte rakettforsvaret, men både Israel og USA måtte godkjenne salget siden systemet er utviklet i samarbeid mellom landene. Tyskland har nå fått godkjenning, men detaljene rundt salget er ikke på plass.

Arrow 3 kan avskjære ballistiske missiler i høyde på over 100 kilometer og med en rapportert rekkevidde på opp til 2400 kilometer. Systemet er et av de mest avanserte Israel har og er aldri tidligere solgt til andre.

Den nye sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa, hvor krig igjen truer, har gjort at mange land har måtte revurdere sine prioriteringer.

Som følge av Russlands invasjon av Ukraina har Tyskland besluttet å øke sitt forsvarsbudsjett til 2 prosent av BNP. De vil på kort sikt bruker 950 milliarder kroner på en rask oppgradering av sine væpnede styrker.

Russland har utplassert flere Iskander-missiler på steder hvor de kan nå en rekke europeiske byer, som Berlin. Disse ballistiske missilene, som er brukt i Ukraina, flyr for høyt til at de kan bli skutt ned av konvensjonelle luftforsvarssystemer. Arrow 3 har derimot mulighet til å skyte dem ned.

– Vi må alle forholde oss til at vi har en nabo som i dag er forberedt på å bruke makt for å hevde sine interesser, sier Sholz til tysk media.

Hvis Tyskland kjøper det israelske systemet, som fortsatt er under utvikling, kan det være på plass og operativt i løpet av år 2025.

Også Finland har besluttet å kjøpe israelsk luftvern til å beskytte seg.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart