Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Sender hjelmer og vester til Ukraina

Hjelmer og vester sendes fra Israel til Ukraina den 18. mai 2022. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Israel sender 2000 hjelmer og 500 vester til redningsarbeidere i det krigsherjede landet.

Israel sendte onsdag 18. mai 2000 hjelmer og 500 vester til Ukraina. Det israelske forsvarsdepartementet sier utstyret doneres til hjelpearbeidere og sivile organisasjoner i landet, skriver avisen Jerusalem Post.

Tidigere har Israel sendt 100 tonn med nødhjelp til Ukraina. De har også drevet et feltsykehus i landet, hvor 6000 ukrainere fikk behandling. Etter en samtale mellom forsvarsminister Benny Gantz og hans ukrainske kollega Oleksii Reznikov ble det bestemt å sende hjelmer og vester.

Ifølge israelske medier vurderer Israel å sende annet forsvarsmateriell, men luftvernsystemer og angrepsvåpen er foreløpig ikke aktuelt.

Russlands posisjon nabolandet Syria gjør at Israel av sikkerhetspolitiske årsaker har mindre spillerom enn andre land. Israel er helt avhengig av et samarbeid med Russland for å kunne gjennomføre luftangrep mot iranske mål i Syria, som leveranser av avanserte våpen til Hizbollah.

Hvis ikke israelske jagerfly kan operere i det syriske luftrommet vil Iran fritt kunne forankre seg militært i landet og forsyne sine allierte militser med høyteknologiske presisjonsvåpen. Det vil utgjøre en stor risiko for sikkerheten til den jødiske staten.

For få dager siden ble israelske jagerfly angrepet av det avanserte russiske luftvernsystemet S-300 for første gang i Syria. Ingen israelske jagerfly ble truffet, men angrepet kan være et signal fra Russland om at de ikke lenger kan operere fritt i Syria. Det er i så fall en urovekkende utvikling. Alle S-300 som finnes i Syria opereres av det russiske militæret og kan ikke bli avfyrt uten deres godkjennelse.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart