Hjelmer og vester sendes fra Israel til Ukraina den 18. mai 2022. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Sender hjelmer og vester til Ukraina

Israel sender 2000 hjelmer og 500 vester til redningsarbeidere i det krigsherjede landet.

Israel sendte onsdag 18. mai 2000 hjelmer og 500 vester til Ukraina. Det israelske forsvarsdepartementet sier utstyret doneres til hjelpearbeidere og sivile organisasjoner i landet, skriver avisen Jerusalem Post.

Tidigere har Israel sendt 100 tonn med nødhjelp til Ukraina. De har også drevet et feltsykehus i landet, hvor 6000 ukrainere fikk behandling. Etter en samtale mellom forsvarsminister Benny Gantz og hans ukrainske kollega Oleksii Reznikov ble det bestemt å sende hjelmer og vester.

Ifølge israelske medier vurderer Israel å sende annet forsvarsmateriell, men luftvernsystemer og angrepsvåpen er foreløpig ikke aktuelt.

Russlands posisjon nabolandet Syria gjør at Israel av sikkerhetspolitiske årsaker har mindre spillerom enn andre land. Israel er helt avhengig av et samarbeid med Russland for å kunne gjennomføre luftangrep mot iranske mål i Syria, som leveranser av avanserte våpen til Hizbollah.

Hvis ikke israelske jagerfly kan operere i det syriske luftrommet vil Iran fritt kunne forankre seg militært i landet og forsyne sine allierte militser med høyteknologiske presisjonsvåpen. Det vil utgjøre en stor risiko for sikkerheten til den jødiske staten.

For få dager siden ble israelske jagerfly angrepet av det avanserte russiske luftvernsystemet S-300 for første gang i Syria. Ingen israelske jagerfly ble truffet, men angrepet kan være et signal fra Russland om at de ikke lenger kan operere fritt i Syria. Det er i så fall en urovekkende utvikling. Alle S-300 som finnes i Syria opereres av det russiske militæret og kan ikke bli avfyrt uten deres godkjennelse.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

  1. l.O. er en organisasjon som skal særge for trygge kaar for arbeidere og trygdete i Norge. de har like mange medlemmer, som det er meninger om bl.a. palestinere såkalt, og israel. hva har en organisasjon som har medlemmer med andre syn på politiske saker utenlands, med å ha noen offisielle politiske syn på andre lands politikk. bl.a. det eneste demokratiske landet i midtøsten. l.O. støtter omtrent holocaust .og utslettelse av den Israelske stat. det har de ingen ting med å gjøre.et er tusenvis på tusenvis av medlemmer i L.O. som ikke støtter det ledelsen i L.O. går ut med. hold der til å forbedre arbeideres og trygdete, og pensjonisters kår i dette landet. L.O.er ikke noe politisk parti.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart