Ursula von der Leyen (Foto: European Union 2022/Flickr)

Forhandler om gass-avtale med Israel

Europakommisjonens president Ursula von der Leyen er i Israel for å forhandle om naturgass.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mandag dro Europakommisjonens president Ursula von der Leyen til Israel for å forhandle om kjøp av naturgass. Som MIFF har skrevet om tidligere har Israel et stort overskudd av naturgass, som de ønsker å eksportere til Europa for å gjøre dem mindre avhengig av russisk gass.

EUs ambassade i Israel sier von der Leyen kommer for å «styrke forholdet mellom EU og Israel, spesielt innen energiområdet». I tillegg til å åpne opp for eksport av gass har Israel også åpnet opp for økt gassproduksjon.

Også den italienske statsministeren Mario Draghi er med på turen.

I løpet av besøket skal von der Leyen møte statsminister Naftali Bennett, president Isaac Herzog og utenriksminister Yair Lapid. Hun skal også besøke holocaust-minnesmerket Yad Vashem og motta en æresdoktorgrad fra Ben-Gurion universitet i Negev.

Etter planen skal hun også møte Mohammed Shtayyeh, statsminister for de palestinske selvstyreområdene, i Ramallah. Etter besøket til Israel reiser von der Leyen videre til Egypt og Kairo. Israel må samarbeide med Egypt om eksport av naturgass til Europa, da det er Egypt som har anlegg for å kunne gjøre naturgassen flytende for eksport med båt.

Rundt 40% av Europas gassforbruk kommer i dag fra Russland. Det er ikke kjent hvor mye gass som skal eksporteres fra Israel til Europa. Israel kan på ingen måte ta Russlands plass i å forsyne Europa med gass, men landet kan bidra til å tette igjen gapet sammen med andre leverandører.

Israel har et stort overskudd av naturgass. Nå skal den eksporteres til Europa. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart