Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Ursula von der Leyen drar til Israel for å forhandle om kjøp av naturgass. (Foto: European Union 2022/Flickr)

Forhandler om gass-avtale med Israel

Europakommisjonens president Ursula von der Leyen er i Israel for å forhandle om naturgass.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Mandag dro Europakommisjonens president Ursula von der Leyen til Israel for å forhandle om kjøp av naturgass. Som MIFF har skrevet om tidligere har Israel et stort overskudd av naturgass, som de ønsker å eksportere til Europa for å gjøre dem mindre avhengig av russisk gass.

EUs ambassade i Israel sier von der Leyen kommer for å «styrke forholdet mellom EU og Israel, spesielt innen energiområdet». I tillegg til å åpne opp for eksport av gass har Israel også åpnet opp for økt gassproduksjon.

Også den italienske statsministeren Mario Draghi er med på turen.

I løpet av besøket skal von der Leyen møte statsminister Naftali Bennett, president Isaac Herzog og utenriksminister Yair Lapid. Hun skal også besøke holocaust-minnesmerket Yad Vashem og motta en æresdoktorgrad fra Ben-Gurion universitet i Negev.

Etter planen skal hun også møte Mohammed Shtayyeh, statsminister for de palestinske selvstyreområdene, i Ramallah. Etter besøket til Israel reiser von der Leyen videre til Egypt og Kairo. Israel må samarbeide med Egypt om eksport av naturgass til Europa, da det er Egypt som har anlegg for å kunne gjøre naturgassen flytende for eksport med båt.

Rundt 40% av Europas gassforbruk kommer i dag fra Russland. Det er ikke kjent hvor mye gass som skal eksporteres fra Israel til Europa. Israel kan på ingen måte ta Russlands plass i å forsyne Europa med gass, men landet kan bidra til å tette igjen gapet sammen med andre leverandører.

Israel har et stort overskudd av naturgass. Nå skal den eksporteres til Europa. (Foto: Flash90)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

2 kommentarer

  1. In ToI interview, Ursula Von der Leyen indicates Europe sees Jerusalem as a valuable ally on defense, energy, food security; says Iran deal ready but ‘political decisions needed’. Ikke bare gass!

  2. Israel burde benytte anledningen til å få EU til å føre en mer balansert MØ politikk og slutte med å finansiere Terror og kutte stønad til NGOer som har forbindelser til PFLP. Lærebøker med demonisering av Israel bør fjernes. Israel fortjener en gjenytelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart