Israels utenriksminister Eli Cohen besøkte Bucha utenfor Kyiv den 16. februar 2023. (Foto: GPO)

Israels utenriksminister på plass i Ukraina

Eli Cohen skal møte den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky og gjenåpne ambassaden.

Israels utenriksminister Eli Cohen ankom Ukraina torsdag morgen for å møte Ukrainas president Volodymyr Zelensky og utenriksminister Dmytro Kuleba. Cohen skal også gjenåpne Israels ambassade i landet.

– Jeg er kommet for å si at Israel står ved Ukraina og det ukrainske folk i denne vanskelige tiden for landet, sier den israelske utenriksministeren.

Cohens besøk begynte i Bucha, en forstad til hovedstaden Kyiv, hvor russiske styrker drepte over 450 sivile i fjor, skriver Jerusalem Post.

Han besøkte også minnestedet Babyn Yar, hvor nazistene og lokale kollaboratører drepte over 30.000 jøder i september 1941. Stedet ble truffet av en rakett tidlig i krigen, men minnesmerket ble ikke ødelagt.

Cohen er den mest høytstående israelske tjenestemannen som besøker Ukraina siden Russland invaderte landet for snart ett år siden.

Den israelske utenriksministeren kommer rett fra Tyrkia, hvor han møtte den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu og president Recep Tayyip Erdoğan. Tyrkerne takket Israel for hjelpen etter jordskjelvet.

Cohen fløy fra Tyrkia til Rzeszów i Polen onsdag natt, hvor han fortsatte reisen til Ukraina og Kyiv med et nattog. På grunn av sikkerhetshensyn har besøket vært holdt hemmelig frem til Cohen var fremme i Bucha.

Utenriksministeren skal etter planen også delta på en seremoni for å offisielt gjenåpne Israels ambassade i Kyiv. Cohen skal også møte medlemmer av det jødiske miljøet i landet. Han reiser hjem igjen fredag.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart