Britiske diplomater med t-skjorte hvor Israel er slettet fra kartet. (Foto: Twitter, @UKinJerusalem]

Diplomater med t-skjorte som sletter Israel fra kartet

Løper inn en blindvei.

10. mars ble «Palestine Marathon» avholdt i Betlehem.

På nettsiden til arrangementet ser logoen slik ut:

Årets t-skjorter så slik ut:

Det er ikke noe nytt at palestinske myndigheter og organisasjoner bruker kart hvor Israel er utslettet. Det begynner helt fra skolebøkene, også i FN-skolene. Men hvorfor støtter europeiske diplomater opp om dette forferdelige budskapet?

Her har den norske ambassadøren i Ramallah, Torunn Viste, publisert et bilde på Twitter hvor en europeisk diplomat er iført den samme t-skjorta. Såvidt MIFF kjenner til, er diplomaten fra Nederland.

Bilder publisert 10. mars tyder på at de norske representantene som deltok i maratonløpet brukte røde t-skjorter uten noen logo hvor Israel er utslettet. Det er bra. Like stor forstand hadde ikke de ansatte på det britiske konsulatet i Jerusalem, som er avbildet øverst i saken.

Palestinske selvstyremyndigheter definerer seg selv som en arabisk stat med islamsk sharia som grunnlag for lovgivningen. De kjemper for anerkjennelse som palestinsk stat nummer 2, arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 57, men avviser at verdens eneste jødiske stat har rett til å eksistere.

Dette har vært hovedårsaken til konflikten helt fra starten. Den første palestinske lederen, Haj Amin al-Husseini, var i tett allianse med nazistene. Fra Berlin, med verdens sterkeste kortbølgesender, ble muftiens antisemittiske propaganda kringkastet gjennom hele krigen til den muslimske verden: «Drep jødene, hvor enn dere måtte finne dem!» tordnet muftiens røst. «Det gleder Gud, historien og religionen.» Arabere som var interessert i å dele mandatområdet Palestina med jødene ble ofte myrdet på åpen gate.

I dag er ikke situasjonen noe annerledes. Palestinere som ønsker normalisering med Israel blir forfulgt, og de to store dominerende palestinske gruppene – Hamas og Fatah – erklærer at de ikke kan godta noen jødisk stat. Den anti-jødiske propagandaen fortsetter også. I palestinske skolebøker der vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i grunnskolen. Terrorister som er stolte over å ha drept jødiske kvinner og barn blir hyllet i offisielle palestinske medier. Dem som sitter fengslet i Israel for terror får stor økonomisk belønning. Her bare ett eksempel: I 2011 ble israelerne Ruth og Udi Fogel drept sammen med tre av sine barn, Yoav (11 år), Elad (4 år) og Hadas (3 måneder). Fra 2021 økte palestinske myndigheter sin belønning av drapsmennene Amjad Mahmad Awad og Hakim Mazen Awad fra ca. 11.000 kroner i måneden til ca. 16.000 kroner i måneden. For hver ny femårsperiode terroristene sitter i fengsel vil deres månedlige belønning øke, til slutt over 32.000 kroner i måneden. Den Palestinske Myndigheten under Abbas bruker kr. 3 milliarder hvert år på slik belønning av terroristene og deres familier.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart