Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil eksportere disse for første gang

Israel skal eksportere stridsvognen Merkava for første gang. Det er snakk om en eldre utgave av flaggskipet. (Foto: Flash90)
Israel vurderer å selge flaggskipet Merkava.

Det er stor etterspørsel etter israelske forsvarsprodukter som følge av krigen i Ukraina. Mange land har sendt militært materiale til Ukraina og har dermed behov for å erstatte det de har gitt bort. Andre vurderer å sende materiale til Ukraina, men trenger noe å erstatte det med.

Nå vurderer Israel for første gang å selge stridsvognen Merkava til to land, ett av dem i Europa, i det som eventuelt blir den første eksporten av flaggskipet til den israelske hæren. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Merkava ble introdusert etter at Israels panseravdelinger led store tap mot Egypt og Syria under Jom kippur-krigen i 1973. I tillegg ønsket Israel å bli mer uavhengig av utenlandske våpenprodusenter. Merkava, det bibelsk-hebraiske navnet for «vogn», er nå i sin fjerde generasjon.

Det er ikke snakk om å eksportere den nyeste utgaven av stridsvognen, men noen av de eldre utgavene som Israel har stående på lager.

På grunn av den store etterspørselen etter militært utstyr som følge av krigen i Ukraina har Israel begynt å eksportere overskuddsmateriale som de tidligere ikke har ønsket å eksportere til andre land. Nå ser det ut til at de også vil eksportere tidligere generasjoner av Merkava.

– Vi er i avsluttende forhandlinger med to potensielle land om kjøp av stridsvogner. Jeg har ikke lov til å si hvilke land det er, men ett av dem er på det europeiske kontinent, sier Yair Kulas i forsvarsdepartementet.

I tillegg er det flere europeiske land som har kjøpt israelsk luftvern. Nylig ble det kjent at Tyskland kjøper Arrow 3 for 45 milliarder kroner.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart