Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Europeisk land kjøper israelske droner

Et ikke-navngitt europeisk land kjøper dronen Skystriker fra den israelske produsenten Elbit. (Foto: Wikipedia)
Det er en økende etterspørsel etter israelske våpen i Europa etter den russiske invasjonen av Ukraina.

Det israelske forsvarsvarsfirmaet Elbit Systems har fått tildelt en kontrakt verdt over én milliard kroner på leveranse av kamikaze-droner til et ikke navngitt europeisk land, skriver nettavisen Times of Israel.

Skystriker kan fly i over to timer med en rekkevidde på opp mot 100 kilometer. Dronen kan bære flere typer våpen, med opp til ti kilo sprengstoff. En kamikaze-drone styrter inn i målet sitt og eksploderer.

Elbit sier de vil levere Skystriker-dronen over en periode på to år.

Som følge av Russland krigføring i Ukraina har det blitt en økt etterspørsel i Europa etter israelsk-produserte våpen. 2022 var et rekordår for israelske våpenprodusenter, med salg for over 130 milliarder kroner. Det er ventet at salget blir enda høyere i 2023.

Blant annet har Tyskland kjøpt det avanserte israelske luftvernsystemet Arrow 3 for 45 milliarder kroner. Norges naboland Finland, som i år ble medlem av forsvarsalliansen NATO, har kjøpt det israelske luftvernet «Davids slynge» for 3,6 milliarder kroner – med opsjon på utvidelse.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart