Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nå er Israels Eurovision-håp på plass i Sverige

Eden Golan før avreise til Sverige og Eurovision. (Foto: Kan)
Det er et stort sikkerhetsapparat rundt den israelske artisten.

Eden Golan, som representerer Israel i årets Eurovision, har ankommet den svenske byen Malmø sammen med resten av den israelske delegasjonen for å begynne forberedelsene til sangkonkurransen, skriver Times of Israel.

– Jeg er på vei til å representere landet mitt på den største musikkscenen i verden, sa hun til den israelske kringkasteren Kan før avreise fra Israel.

20-åringen hadde på seg et merke til støtte for de over 130 israelske gislene, da hun og resten av delegasjonen satt seg på flyet mot Sverige.

– I år blir det viktigere enn noen gang å vise at Israel er her og vi ikke kommer til å forsvinne. Jeg føler stolthet og en følelse av ansvar. Jeg ønsker å takke alle som i månedsvis har gitt meg kjærlighet og støtte, som hver dag minner meg på hvem jeg representerer, sier Golan.

Det er i år ekstra stor sikkerhet rundt den israelske Eurovision-delegasjonen, som fløy direkte fra Tel Aviv til Malmø med et eget mannskap og fly fra det israelske flyselskapet El Al. Aktivister har i månedsvis forsøkt å få Israel utestengt fra konkurransen, noe arrangøren EBU har nektet.

Politiet i Sverige har opplyst om at de vil bruke drone-monterte kameraer over hele Malmø og rundt Malmø Arena, hvor sangkonkurransen skal avholdes. Den første semifinalen avholdes 7. mai og den andre 9. mai. Israel konkurrer i den siste. Selve finalen går av stabelen lørdag 11. mai.

Sikkerheten vil være stor i Malmø også før og etter sangkonkurransen.

Golan skal fremføre låten Hurricane. Den kan du høre her:


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart