Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Minnedag for jødiske flyktninger fra arabiske land og Iran

Jødene ble jaget og presset ut av Irak og andre arabiske land etter 1948. En minoritet på opptil 2 prosent er blitt presset sammen i Israel, på et areal som er mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske landene.
Jødene ble jaget og presset ut av Irak og andre arabiske land etter 1948. En minoritet på opptil 2 prosent er blitt presset sammen i Israel, på et areal som er mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske landene.
Vil du dele en historie om de glemte flyktningene?

30. november er den internasjonale minnedagen for jødiske flyktninger fra arabiske land og Iran. Gå gjennom de ulike sidene i MIFFs samleside under og del gjerne om temaet i sosiale medier sammen med de internasjonale emneknaggene #JewishRefugees og #Jewsof48.

De glemte flyktningene

Her er en helt fersk film publisert av israelske myndigheter 29. november 2017.

https://www.facebook.com/4IL.org/videos/1859117887732703/

Se filmen på YouTube.

Jødenes flukt fra arabiske land

På 1940-tallet var det ca. 1.000.000 jøder i hele den arabiske verden. Nå er det færre enn 10.000 igjen. Arabiske stater hadde ikke, og har ikke, plass for sine jøder til å leve i fred, frihet og verdighet. Israel har blitt nødhavn for minst 600.000 jøder jaget fra den arabiske verden. Les mer

Frykt drev jødene ut

Det var først og fremst frykten for sin egen og etterkommernes sosiale og materielle trygghet som presset jødene ut av de arabiske land etter 1948, konkluderer doktorgrads-stipendiat Johannes Due Enstad ved Universitetet i Oslo.

Jemens siste jøder vil flykte

De Iran-støttede ekstremistenes maktovertakelse i Jemen ser ut til å bli det endelige punktum for landets flertusenårige jødiske samfunn.

Tre jemenittiske jøder som har utvandret til Israel. (Illustrasjonsfoto: BBC World Service / Flickr.com)
Tre jemenittiske jøder som har utvandret til Israel. (Illustrasjonsfoto: BBC World Service / Flickr.com)

Jødenes «nakba» i arabiske land

Palestinerne og deres utallige støttespillere har lykkes i å framstille palestinernes flukt i 1948 som noe helt ekstra og verre enn alt annet, selv om det i utgangspunktet var et enklere flyktningproblem enn mange andre.

Jødenes flukt fra Marokko

Israel måtte betale “erstatning” for hver jøde som skulle få forlate Marokko. Man anser det som rimelig at når jøder er flyktninger, må flyktningene betale til dem de flykter fra. Når noen derimot flykter fra jøder, skal flyktningene få erstatning fra dem de flykter fra.

“Muslimske arabere bor i jødiske hjem”

Det stemmer at mange israelske jøder overtok arabiske eiendommer etter 1948. Men det går begge veier. Titusener av muslimske arabere bor i hus som jøder etterlot i den arabiske verden.

– Før ble jødene fordrevet, nå jages de kristne

– Når man ser på hva som skjer i de arabiske landene, er det meningsløst å forsøke å utrope Israel til det største problemet i Midtøsten, sier den danske journalisten Klaus Wivel. Han har på nært hold sett en av katastrofene som i stor grad blir oversett av mediene. 

Klaus Wivel. (Foto: Kristeligt Dagblads Forlag)
Klaus Wivel. (Foto: Kristeligt Dagblads Forlag)

[td_smart_list_end]

—————————————-

De jødiske flyktningene fra arabiske land er nærmest fullstendig fortiet i undervisning og mediedekningen i Norge. MIFF har hatt fokus på dette i årevis. For å styrke vårt informasjonsarbeid, ber vi deg om å bli medlemVipps din støtte til arbeidet på 39881 eller send gave med SMS på noen få sekund i skjemaet lengre ned på siden (valgfritt beløp 50-500 kroner).

Les mer om jødiske flyktninger fra arabiske land på MIFFs temaside.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart