Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi kan ikke være sikre på at Irans atomprogram er fredelig

Det internasjonale atomenergibyråets generaldirektør Yukiya Amano. (Foto: IAEA)
Det internasjonale atomenergibyråets generaldirektør Yukiya Amano. (Foto: IAEA)
Det sier sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået, Yukiya Amano. Han etterlyser de iranske myndighetenes svar på hvorfor det forskes på militært bruk av atomkraft dersom atomprogrammet kun skal brukes til kraftproduksjon.

Amano uttalte mandag at det finnes nøkkelinformasjon som Iran enda ikke har overgitt til FN-organisasjonen som skal sørge for internasjonal inspeksjon av regimets atomprogram, ifølge Times of Israel.

– Det er to praktiske spørsmål Iran enda ikke har kommet med noen forklaring på, sa han til det internasjonale atomenergibyråets styre i Wien, ifølge Reuters.

De to spørsmålene han vil ha svar på gjelder hvorfor det drives testing av eksplosiver i atomutviklingsarbeidet, og hvorfor det også på flere områder drives forskning som kan være nyttig med tanke på militær bruk av atomkraft. Iran skulle ha redegjort for dette i august i fjor, ifølge Amano.

– Byrået er ikke i stand til å legge frem troverdige forsikringer om at det ikke finnes udeklarerte atommaterialer og atomaktiviteter i Iran, og kan derfor ikke konkludere med at vi vet at alt atommateriale i Iran brukes i fredelige aktiviteter, sa han.

I tillegg advarte han om at også det Nord-Koreanske atomprogrammet er bekymringsverdig, fordi det ikke har vært internasjonale inspektører der siden 2009.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart